Politie Haaglanden

Persberichten 15 mei

Haaglanden, 15-05-2007

Bejaarde (86) verjaagt man uit woning
Den Haag - Een jongeman die dacht de bejaarde bewoner van een woning aan de Nunspeetlaan te beroven, kwam maandagmiddag 14 mei van een koude kermis thuis. Omstreeks 15.00 uur werd bij de woning van de 86-jarige Hagenaar aangebeld. Toen hij de deur opende, probeerde een blanke man van ongeveer 22 jaar de woning binnen te dringen. De man duwde de bejaarde bewoner de hal van de woning in. De bewoner bedacht zich geen moment en greep zijn belager bij zijn keel en begon hard te schreeuwen. Geschrokken van deze krasse bejaarde worstelde de jongeman zich los en ging er vandoor.

Man bedreigd met vuurwapen
Den Haag - Twee mannen bedreigden een 30-jarige Hagenaar dinsdag 15 mei met een vuurwapen en eisten geld van hem. Het slachtoffer kwam omstreeks 00.45 uur bij zijn woning aan de Dedemsvaartweg aan en wilde het portiek binnengaan. Terwijl hij bij de portiekdeur stond, kwamen twee mannen naar hem toelopen die hem bedreigden met een vuurwapen. De mannen eisten geld. Toen het slachtoffer aangaf dat hij geen geld bij zich had, werd hij door het tweetal gedwongen om in zijn auto te stappen en geld te gaan halen. Het slachtoffer moest van zijn belagers via verschillende straten naar het Stationsplein rijden. Ter hoogte van de Jan Blankenstraat lukte het hem om uit de auto te springen en naar het politiebureau Hoefkade te rennen. Daar kon hij de politie waarschuwen. Volgens het slachtoffer waren zijn belagers Antilliaanse mannen van ongeveer 25 jaar oud. Een van hen was ongeveer 1.86 m groot en had dreadlocks in een zwart haarnetje en lichte snorgroei. De ander was veel kleiner 1.65 m. en droeg een jas en baseballpet in legerprint. Bent u getuige geweest van deze bedreiging of heeft u informatie die de politie kan helpen, bel dan met Bureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Schade door waterlekkage?
Den Haag - Een 80-jarige Hagenaar is maandagmiddag 14 mei het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Bij de woning van de bejaarde man aan de Voorthuizenstraat werd maandagmiddag om 16.30 uur aangebeld. De man die had aangebeld, vertelde het slachtoffer dat hij bij de bovenburen een reparatie voor wateroverlast had uitgevoerd en dat daar kosten aan waren verbonden. Het slachtoffer moest de man zijn rekeningnummer geven en zijn pinpas door een apparaatje heen halen. Nadat de bejaarde dit had gedaan, ging de man er vandoor. Na een kwartiertje kreeg het slachtoffer argwaan en toen hij de Postbank belde, bleek er een geldbedrag van zijn rekening te zijn opgenomen.

56 km/uur te hard
Den Haag Tijdens een controle op maandag 14 mei omstreeks 14.00 uur constateerde de politie dat een 49-jarige Hagenaar met een snelheid van 106 km/u over de Benoordenhoutseweg reed. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Zwaargewond door aanrijding
Den Haag - Tijdens een aanrijding met een 43-jarige Haagse automobilist, raakte een 72-jarige fietser uit Den Haag zwaargewond. De automobilist reed maandag 14 mei rond 15.30 uur op de Nieuwe Parklaan sloeg rechtsaf de Pr. B.M. Teldersweg op. Ter hoogte van het viaduct passeerde hij het 72-jarige slachtoffer. De automobilist hoorde aan de rechterachterzijde een klap. Toen hij uitstapte zag hij dat de 72-jarige met een hevig bloedend hoofd op de grond zat. In het ziekenhuis opereerden de artsen het slachtoffer aan een bloeding in zijn hersenen. Zijn toestand is zorgelijk. De politie onderzoekt de aanrijding en heeft inmiddels een reconstructie uitgevoerd. Vermoedelijk reed de 72-jarige man met zijn fiets tegen de auto aan en kwam daardoor ten val.

Bikers arresteren dief
Den Haag - Bikers van de politie hoorden maandag 14 mei rond 14.00 uur een 51-jarige Hagenaar op het Spui Houdt de dief roepen. Zij zagen een 32-jarige Amsterdammer in de richting van de Kalvermarkt wegrennen en zetten gelijk de achtervolging in. Al gauw konden de agenten de verdachte aanhouden. Hij had een geldbiljet uit de handen van het 51-jarige slachtoffer gegrist.

Op heterdaad betrapt!
Den Haag - De politie kreeg in de nacht van maandag 14 op dinsdag 15 mei rond 02.45 uur de melding dat er werd ingebroken in een woning aan het Jacob Jordaensplein. Zij zagen twee mannen de woning aan de achterzijde verlaten. Bij het zien van de politie renden de mannen in verschillende richtingen weg. De agenten hielden een 24-jarige Hagenaar aan die zich onder een auto in de Jacob Marisstraat had verstopt. De tweede verdachte is niet meer aangetroffen. De mannen hadden in de achtergelaten woning een ravage achtergelaten. De politie onderzoekt de inbraak en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op één schoen
Rijswijk Een 17-jarig meisje uit Rijswijk liep dinsdag 14 mei om 14.35 uur tegen de lamp toen zij artikelen uit een groot warenhuis probeerde te stelen. Het alarm ging af en beveiligingsbeambten droegen haar over aan de politie. Op het politiebureau bekende zij parfums en één schoen te hebben weggenomen. Een vriendin van haar zou de andere schoen hebben gestolen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Vier jongens aangehouden
Voorburg(Leidschendam/Voorburg) Vier jongens van 15 en 16 jaar zijn op maandag 14 mei omstreeks 18.05 uur aangehouden op aanwijzingen van getuigen. Deze jongens worden ervan verdacht dat zij een auto op de Clemanstraat wilden wegnemen en daarnaast een auto op de Prinses Beatrixlaan hadden bespoten met een brandblusser. De vier zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Jongen aangehouden voor mishandeling
Delft Een 19-jarige jongen zonder vaste woon of verblijfplaats is gisteren maandag 14 mei omstreeks 11.55 uur op het station van Delft-Zuid aangehouden. Deze jongen wordt ervan verdacht een conducteur van een trein te hebben mishandeld. De conducteur liep hierbij een bloedende bovenlip op. De jongen kreeg een proces-verbaal in de trein uitgereikt omdat hij zonder geldig vervoersbewijs reed. Kennelijk irriteerde hem dat en gooide hij de pen van de conducteur op de grond. Hierna liep het uit de hand en kreeg de conducteur een klap op zijn gezicht.

Liever zitten dan betalen
Maasdijk Bij een controle van persoonsgegevens op de parallelrijbaan langs de A20, bleek een 46-jarige Rotterdammer gesignaleerd te staan voor een bedrag van 262,50 aan openstaande boetes. Aangezien de man niet kon betalen, koos hij ervoor 14 dagen te gaan zitten.

Scooterrijder gewond
Pijnacker Een vrachtwagen raakte 14 mei om 15.10 uur een overstekende scooter op de Katwijkerlaan. De bestuurder van de scooter raakte gewond aan zijn been en de ambulance vervoerde hem naar het ziekenhuis.

Biertje tijdens het rijden
Pijnacker Agenten zagen tijdens hun surveillance op 14 mei om 18.45 uur op de Westlaan een 35-jarige man uit Pijnacker achter het stuur een biertje drinken. Ze lieten de man een blaastest afleggen, met als resultaat 455 ugl. De ondergrens voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl. (=0,5 promille). De man kreeg een tijdelijk rijverbod en een proces-verbaal.

Fietser versus taxi
Zoetermeer Agenten reageerden 14 mei om 16.20 uur op een melding van ongeval op de Zegwaartseweg. Daar aangekomen troffen zij een 41-jarige Zoetermeerse, die niet meer op tijd had kunnen remmen voor een aankomende taxi. Daardoor viel zij en vervoerde de ambulance haar met vermoedelijk een gebroken elleboog naar het ziekenhuis.

Eén op de vijf te hard
Zoetermeer Politieagenten controleerden 14 mei tussen 07.15 uur en 16.00 uur op snelheid op de Oostweg. Van de 4.582 automobilisten die passeerden, reden 990 te hard. Zij kunnen een bekeuring tegemoet zien.