Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdachte blijft ingesloten na poging tasjesroof

Doetinchem, 15-05-2007 o Een 16-jarige jongen uit Doetinchem is door de Rechter-commissaris in Zutphen in bewaring gesteld. Hij wordt er ondermeer van verdacht dat hij onlangs op het Stationsplein een tasje heeft trachten te stelen van een Duitse.

Dit incident vond op donderdag 26 april rond 21.15 uur plaats toen hij samen met een vriend een 41-jarige Duitse van haar tas trachtte te beroven. De vrouw hield haar tas vast en begon te gillen, waarna het duo de benen nam. De vrouw hield een zeer pijnlijke schouder en nek aan het incident over.

De politie stelde een onderzoek in het vermoeden ontstond dat de jongen bij deze poging betrokken was. Op woensdag 2 mei werd hij samen met een 18-jarige plaatsgenoot op aangehouden toen beiden op de Dr. Huber Noodtplaats een parkeerautomaat trachtten te kraken.

Tijdens het verhoor legde hij een verklaring over beide feiten af. Op 4 mei werden beide verdachten van de automatenkraak voorgeleid aan de officier van justitie in Zutphen. De 18-jarige werd onder voorwaarden in vrijheid gesteld; de 16-jarige is in bewaring gesteld.