Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Verdacht van inbraak

Doetinchem, 15-05-2007 o De politie heeft maandag (14/5) een 31-jarige man uit Gaanderen aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak bij een bedrijf aan de Wijnbergseweg en is in verband met het onderzoek ingesloten.

De eigenaar van het bedrijf ontdekte zondag (13/5) dat er was ingebroken in zijn bedrijf en dat er op het terrein tussen was struiken enkele goederen waren klaargezet om mee te nemen.

Nadat de technische recherche maandagmorgen onderzoek had verricht had de eigenaar de goederen weer in het bedrijfspand gelegd. Op een gegeven moment, rond het middaguur, zag hij een onbekende zoeken op de plaats waar de goederen gelegen hadden en waarschuwde de politie.

Omdat de onbekende man zich vermoedelijk had verstopt op het grote bedrijfsterrein werd er een politiehond ter plaatse gevraagd. De politie riep de man meerdere malen aan te voorschijn te komen. De man reageerde niet waarop de politiehond werd ingezet.

De man werd door de hond gevonden in de keuken van het bedrijfspand. Bij de aanhouding is de man gewond geraakt door een beet van de hond en moest voor behandeling naar het ziekenhuis.

Na de behandeling werd de man overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Hier legde hij een verklaring over zijn verblijf in het bedrijfspand af.