Gemeente Geldrop-Mierlo


EERSTE GEBOORTEKOFFER OVERHANDIGD

Alle kersverse ouders in Geldrop-Mierlo krijgen vanaf 14 mei de Geboortekoffer uitgereikt bij de aangifte van hun baby. De eerste Geboortekoffer werd maandag door de ambtenaar van de Burgerlijke Stand aangeboden aan meneer Hendriks. Het initiatief van de Geboortekoffer ligt bij de provincie en de koffer wordt aangeboden door de gemeente Geldrop-Mierlo, PuntExtra, ZuidZorg en De Zorgboog.

KLEINE KRAAMCADEAUTJES
De Geboortekoffer is een fleurige koffer met leuke attenties en praktische informatie. Naast meerdere presentjes en informatiefolders, krijgen de ouders ook de eerste editie van "O-magazine". Tijdens de reguliere bezoeken aan het consultatiebureau van ZuidZorg of De Zorgboog volgen de andere O-magazines. Dit magazine groeit namelijk met het kindje mee. Een enquête maakt deel uit van de informatie. De antwoorden van de ouders geven de initiatiefnemers achter de Geboortekoffer inzicht in de wensen op het gebied van zorg voor hun kind en ondersteuning bij het opvoeden. Organisaties kunnen aan de hand van de uitkomsten de dienstverlening daarop afstemmen.

EXTRA MOGELIJKHEDEN VOOR JONGE OUDERS De Geboortekoffer is een mooie gelegenheid om de - toch nog vaak onbekende - diensten van de initiatiefnemers onder de aandacht te brengen. Over nut en mogelijkheden van babymassage, eerste hulp bij kinderongevallen en Zwanger & in Vorm - na de bevalling. De wekelijkse inloopochtenden voor jonge ouders, op al meer dan 16 locaties. Maar liefst 130 gastvrouwen bieden gastvrij onthaal aan ouders en hun kinderen om in een informele sfeer met elkaar ervaringen uit te wisselen rondom opvoeden. PuntExtra maakt het makkelijker om gezin en werk te combineren met bijvoorbeeld de kapper, was- en strijk en boodschappenservice aan huis. Het zijn slechts enkele van de diensten die via de Geboortekoffer onder de aandacht van ouders worden gebracht.

MEER WETEN?
Wilt u meer weten over de Geboortekoffer of de diensten van de initiatiefnemers? U kunt uw vragen stellen aan de medewerkers van het consultatiebureau of bellen met het Adviescentrum van PuntExtra, telefoon (040) 2 308 538. Of de websites www.zuidzorg.nl, www.zorgboog.nl, en www.puntextra.nlbekijken.

Harry Lanooy, amtenaar van de Burgerlijke Stand, geeft de Geboortekoffer aan kersverse vader Alphons Hendriks.