Gemeente Geldrop-Mierlo


LEERLINGEN VAN HET STRABRECHT COLLEGE GAAN WEER ZWERFAFVAL INZAMELEN

Dit voorjaar zijn de tweedejaars leerlingen van het Strabrecht College weer aan de slag gegaan met het zwerfafvalproject `Zwerf je mee?'. Het project is bedoeld om de leerlingen meer bewust te maken van het zwerfafvalprobleem. In samenwerking met de gemeente en de SRE Milieudienst is een lespakket ontwikkeld voor de tweedejaars leerlingen. Als onderdeel van het project gaan de leerlingen ook zelf zwerfafval ophalen in Geldrop, voornamelijk in de omgeving van het Strabrecht College.

Zwerfafval staat in de top drie van ergernissen van de Nederlandse bevolking. Zwerfafval maakt onze woon- en leefomgeving lelijk, maar het vervuilt ook de bodem, het grondwater, sloten en plassen. Het kost de gemeente Geldrop-Mierlo jaarlijks circa EUR 200.000,- om al het zwerfafval dat in de natuur en op de openbare weg terecht komt op te ruimen. In verschillende wijken hebben burgers ook zelf het initiatief genomen tot schoonmaakacties, om zo te zorgen voor een schone buurt. Maar schoonmaken alleen is niet genoeg om onze woon- en leefomgeving netjes te houden. Er zal iets moeten veranderen in onze mentaliteit, anders keert het zwerfafval steeds weer terug.

ZWERFAFVALPROJECT STRABRECHT COLLEGE De tweedejaars leerlingen van het Strabrecht college volgen dit jaar weer het project `Zwerf je mee?'. In het kader van dit project gaan de leerlingen in de periode van 21 tot en met 23 mei in de omgeving van het Strabrecht college zelf zwerfafval inzamelen. De leerlingen moeten turven wat er wordt gevonden, wat vervolgens in de lessen wordt besproken. Ook maken de leerlingen een opstel of een poster over het thema. Voor de beste werkstukken stelt de gemeente een prijs beschikbaar. In het kader van het zwerfafvalproject is in de bibliotheken van Geldrop en Mierlo een tentoonstelling opgezet, waarin de diverse aspecten van zwerfafval worden belicht. Deze tentoonstelling is ontwikkeld door het Natuur- en milieucentrum Helmond.

MEER INFORMATIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans van Santvoort van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer (040) 289 37 81.