Gemeente Montfoort


P e r s b e r i c h t

Montfoort, 15 mei 2007

E 200.000,- voor nieuw cultuurhuis in Montfoort

Een bibliotheek, een informatiecentrum, kinderopvang, onderwijs en cultuur- welzijns- en gezondheidsvoorzieningen: dit alles onder één dak. Dat is in een notendop een cultuurhuis. De provincie Utrecht is van plan om tenminste tien cultuurhuizen te realiseren. Want deze huizen hebben een belangrijke meerwaarde als ontmoetingsplaats voor inwoners in een gemeente.

Om in de gemeenten Houten, Montfoort, Veenendaal en Utrecht een cultuurhuis mogelijk te maken, stelt het dagelijks bestuur van de provincie in totaal E 800.000,- beschikbaar. Montfoort ontvangt hiervan E 200.000,- voor de realisering van een cultuurhuis in de brede school Linschoten. "Voor de leefbaarheid van Linschoten op lange termijn, is dit een heel belangrijk besluit", reageert wethouder J.H.W.M. Vinkenburg.

Verbreden
In 2005 is in Linschoten het plan ontwikkeld om de brede school in het dorp te verbreden tot een cultuurhuis. Deze wordt eind 2008 opgeleverd. Behalve de bibliotheek zijn nieuwe gebruikers van dit huis ook openbare basisschool Prins Claus en P.C. basisschool Timotheus, de buitenschoolse opvang, kern Kinderopvang, peuterspeelzaal Duimelotje en jeugdgezondheidszorg Zuwe zorg/GGD.

Voorzieningen
De bibliotheek wordt gehuisvest aan de voorkant van het cultuurhuis en grenst aan een centrale ontmoetingsruimte met een leescafé (koffievoorziening) en informatiepunt. Met de provinciale bijdrage wordt de hoofdentree van de brede school/het cultuurhuis groter en transparant gemaakt door middel van een glazen ingang, zodat de hal integraal deel uitmaakt van het leescafé en andersom. Daarbij behoort ook de verbinding naar de diverse andere delen van het gebouw en het multifunctionele deel van het gebouw.

Multifunctionele ruimte
Een deel van de financiële steun van de provincie wordt gebruikt voor multifunctionele voorzieningen zoals een podium en licht en geluid.


Noot voor de redactie/