Ingezonden persbericht


PayPal breidt Europese groei uit met banklicentie en nieuw Europees hoofdkantoor

Luxemburg, 15 mei, 2007 -- PayPal kondigt vandaag aan een banklicentie voor de Europese Unie te hebben verkregen van de in Luxemburg gevestigde Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF), ingaande per 2 juli 2007. Dit stelt PayPal in staat haar Europese groei verder uit te breiden door haar diensten aan meer Europese online handelaren aan te kunnen bieden. PayPal verhuist haar Europese hoofdkantoor naar Luxemburg.

"Ons doel is om Europese consumenten meer online locaties te bieden waar ze veilig en eenvoudig kunnen winkelen door Paypal op bijna elke retailer-website in Europa beschikbaar te maken," aldus Brent Bellm, vice president Paypal Europa. "De vestiging van een nieuw Europees hoofdkantoor in Luxemburg en het verkrijgen van de banklicentie, is een belangrijke stap in de volgende fase van PayPal's groei in Europa."

PayPal heeft meer dan 35 miljoen accounts en wordt op meer dan 100.000 websites in Europa aangeboden. In 2006 heeft PayPal in Europa een betaalvolume van in totaal $8,4 miljard gerealiseerd. Volgens Forrester Research geeft 23% van alle Europeanen die online winkelen de voorkeur aan betalen met PayPal. Deze consumenten kunnen vandaag de dag terecht bij een groot aantal Europese websites, waaronder toonaangevende retailers zoals Harrods, DHL, Pixmania en Boots.

PayPal heeft in 15 landen gelokaliseerde sites, waaronder Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Ierland, Italië, Nederland, Polen en Groot-Brittannië. Om lokale en internationale e-commerce te bevorderen, ondersteunt PayPal betalingen vanuit 190 markten in 17 valuta's, waaronder Euro's, Britse Ponden, Tsjechische Kronen, Deense Kronen, Hongaarse Forinten, Noorse Kronen, Poolse Zloty's, Zweedse Kronen en Zwitserse Franken.

Over PayPal Europa S.à r.l. & Cie S.C.A.

PayPal Europe S.à r.l. & Cie S.C.A. is een Luxemburgse onderneming die als bank onder het toezicht van de Luxemburgse Commission de Surveillance du Secteur Financier (CSSF) valt. PayPal Inc. is het moederbedrijf van PayPal Europe S.à r.l. & Cie S.C.A. en is 100% eigendom van eBay Inc. PayPal Inc. is in december 1998 in de Verenigde Staten opgericht en werd in 2002 overgenomen door eBay Inc. PayPal heeft in Europa meer dan 35 miljoen rekeningen, wereldwijd meer dan 143 miljoen rekeningen en kan in 190 markten worden gebruikt om online betalingen te verrichten.

Over PayPal
PayPal, een eBay onderneming opgericht in 1998, maakt het voor iedereen met een e-mailadres mogelijk snel, veilig en eenvoudig betalingen online te verzenden en te ontvangen. De service die PayPal aanbiedt, is gebaseerd op de bestaande financiële infrastructuur van bankrekeningen en creditcards. PayPal maakt gebruik van een uniek en uiterst geavanceerd systeem van fraudepreventie, dat garant staat voor een betrouwbare en veilige oplossing voor internationale betalingen in real-time. PayPal heeft meer dan 133 miljoen rekeningen en is beschikbaar in 103 landen in alle delen van de wereld. Meer informatie over PayPal vindt u op http://www.paypal.nl.

###

Voor persinformatie kunt u zich wenden tot:

Marleen Dorlandt
Senior Account Executive
Text 100 Public Relations
Tel: +31.(0).6.49.77.9680
E-mail: marleen.dorlandt@text100.nl