Siemens

Persbericht

0705.933

Zoetermeer, dinsdag 15 mei 2007

Nieuwe Pixim kleurencamera met hoge resolutie van Siemens

De nieuwe videobewakingscamera met geïntegreerde Pixim-chipsettechnologie van Siemens Building Technologies biedt een groot aanpassingsvermogen in situaties met veel contrast en moeilijke lichtomstandigheden.

De nieuwe dynamische 1/3 inch CMOS-kleurencamera van Siemens is uitgerust met de gepatenteerde Digital Pixel System -technologie (DPS) van Pixim Incorporated. De DPS-beeldsensor converteert het licht van iedere pixel naar een digitaal signaal. Hierdoor ontstaat een onafhankelijke, optimale belichtingstijd, hetgeen leidt tot de hoogst mogelijke beeldkwaliteit en kleuraccuratesse onder extreme lichtomstandigheden. De camera is daarmee inzetbaar voor diverse bewakingstoepassingen..

De Siemens CCWC1345 is een kleurencamera met een hoge resolutie van 500 lijnen en weet om te gaan met gecompliceerde lichtomstandigheden als schittering, extreme belichting en sterk achtergrondlicht. Hij legt daardoor essentiële details vast. Bovendien kon Siemens dankzij de Pixim-chipset een camera ontwikkelen die geschikt is voor zowel de NTSC- als de PAL-videostandaard, hetgeen de installatieflexibiliteit ten goede komt.

De belangrijkste voordelen van de Pixim-chipset voor de nieuwe beveiligingscamera zijn het grote dynamische bereik (120 dB), de dubbele videostandaard (NTSC/PAL) , de UTP-video-uitgang en twee voedingsmogelijkheden. De Siemens CCWC1345 is ideaal voor applicaties als verkeersmonitoring, incidentdetectie en andere bewakingstoepassingen waarbij uiteenlopende lichtomstandigheden gelden.

Naast de gebruikelijke BNC-video-uitgang is de camera uitgerust met een tweedraads video-uitgang (UTP). Hiermee kunnen videosignalen via een eenvoudige tweedraadsverbinding, zoals een telefoonkabel, worden verzonden. Met een ontvangstunit als de TP-RXMO02 of een equivalent daarvan is een bereik mogelijk tot 1200 meter. De UTP-video-uitgang is ideaal voor installaties waarbij een lange bekabelingsafstand moet worden overbrugd, bijvoorbeeld bij tunnelbewaking.

De Siemens CCWC1345 is eenvoudig te bedienen en de instellingen kunnen via seriële poorten op afstand worden gewijzigd. Het is de eerste camera met Pixim Orca-chipset die op twee manieren kan worden gevoed: de CCWC 1345-LX is geschikt voor zowel 12 V DC- als 24 V AC-voeding; de CCWC 1345-MX voor 120 V- of 240 V AC-voeding.

Siemens Building Technologies is wereldmarktleider met oplossingen en producten voor bescherming en comfort van mensen én veiligheid in en rond gebouwen.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Building Technologies, Arthur van Eunen Tel: (070) 333 2717
E-mail: arthur.van.eunen@siemens.com Internet: www.siemens.nl/sbt

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting Siemens Building Technologies, Bernard H. Bos Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Digital beeldmateriaal is te downloaden van:
www.siemens.com