Gemeente Apeldoorn

Koninklijke Onderscheiding voor de heer A. van den Bos

De heer A. van den Bos (70) ontving op 14 mei jongstleden uit handen van
burgemeester mr. G.J. de Graaf de versierselen behorende bij zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van de Stichting van de Grote Kerk in Apeldoorn. Vanwege gezondheidsproblemen heeft de heer Van den Bos zijn voorzitterstaak vroegtijdig neergelegd.

De heer Van den Bos was tot 1996 werkzaam als officier bij het Korps Rijkspolitie. Van 1970 tot 1990 was hij coördinator van het Rampen Identificatie Team (RIT), waarvan hij tevens de initiator was.

Vanaf 1994 was de heer Van den Bos voorzitter van de Stichting Vrienden van de Grote Kerk, met als belangrijkste taak de instandhouding van de Grote Kerk met het bijbehorende Bätz Witte orgel. Gedurende elf jaar was hij voorzitter van de Onderhoud en Restauratie Commissie van de Grote Kerk. In deze periode vond een grote interieur- en orgelrestauratie plaats en de restauratie van gebouw Irene. Van 2000 tot 2005 was de heer Van den Bos voorzitter van de Stichting Jubileumgeschenk Apeldoorn. Hij was verantwoordelijk voor de werving van gelden en de realisatie van het herdenkingsraam in de Grote Kerk als geschenk van de Apeldoornse gemeenschap ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van HM Koningin Beatrix.

Voor het laatst bijgewerkt op: 15-5-2007 11:55