Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Derde prijsvraag M&ICT van start: maak kans op een rijksbijdrage van EUR 1,2 miljoen.

15 mei 2007

Het Actieprogramma M&ICT is een initiatief van de ministeries van EZ, BZK, Justitie, V&W, OCW en VWS om maatschappelijke vraagstukken in de sectoren veiligheid, mobiliteit, onderwijs en zorg te helpen oplossen door slim gebruik van ICT. M&ICT schrijft hiervoor twee keer per jaar een prijsvraag uit.

Deze prijsvraag beloont projectvoorstellen die er toe leiden dat succesvolle, kleinschalige ICT-toepassingen breder worden ingezet ("opgeschaald") binnen de keten, sector of overheid. Winnende projecten ontvangen een financiële bijdrage van 50% in de projectkosten, met een maximum van EUR 1,2 miljoen.

De 3e prijsvraag M&ICT gaat 24 april 2007 van start en sluit op 31 augustus 2007.

Het thema voor de sector Veiligheid is `ICT-initiatieven gericht op een betere veiligheid'.

In onze open maatschappij zijn veiligheid, zekerheid en betrouwbaarheid van steeds grotere betekenis. Tegelijkertijd staan deze waarden toenemend onder druk. ICT biedt hierbij kansen. Er zijn binnen de sector veiligheid veel bewezen ICT-toepassingen die bijdragen aan het verminderen van onveiligheid en die leiden tot een betere preventie en criminaliteitsbestrijding. Opschaling van deze toepassingen komt echter vaak moeizaam tot stand. Deze prijsvraag vraagt daarom om voorstellen op het terrein van politie, brandweer, geneeskundige hulpdiensten en gemeentelijke veiligheidstaken die daar wél in slagen.

Zie ook


* Meer informatie op de website Maatschappelijke sectoren en ICT
---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties