Politie Gelderland-Midden

Beroving met geweld; politie zoekt getuigen

Publicatiedatum: 15-5-2007 13:28:49

ARNHEM - Een 23-jarige man uit Arnhem is in de nacht van maandag op dinsdag in zijn woonplaats met geweld beroofd van zijn mobiele telefoon. De Arnhemmer liep hierbij onder andere letsel aan zijn elleboog op. De daders zijn nog voortvluchtig en de politie roept getuigen op te reageren.

Volgens het slachtoffer liep hij omstreeks half één op de Voetiuslaan in de richting van de binnenstad van Arnhem. Ter hoogte van de hoek Voetsiuslaan met de Vinniusweg stonden twee jongens met elkaar te praten. Toen de Arnhemmer de jongens passeerde, zouden zij de man om sigaretten hebben gevraagd. Toen het slachtoffer niet reageerde, zou één van de jongens de 23-jarige vast hebben gepakt terwijl de ander de zakken van de man nakeek. Nadat de Arnhemmer zijn telefoon afhandig was gemaakt, werd hij op de grond gegooid. Hierna werd hij nog meerdere malen in zijn zij geschopt. De jongens zijn vervolgens de Vinniusweg ingerend.

Het zou gaan om twee jongens van tussen de achttien en twintig jaar. Eén van hen had een donkere huidskleur, de ander een blanke. De eerste jongen had kort, krullend en donker haar. De tweede had blond, kort haar. Beiden hadden een normaal postuur met een lengte van tussen de
1.70 en 1.80 meter. Getuigen die iets van het voorval hebben gezien of de dader mogelijk hebben zien lopen, worden verzocht contact op te nemen met de Arnhemse politie via 0900-8844, of anoniem met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Mailen kan ook naar recherchearnhem@gelderland-midden.politie.nl.

De politie maakt korte metten met straatrovers. Het in kaart brengen van verdachten en hen aanhouden heeft topprioriteit. Het onlangs opgerichte straatroofteam van de politie in het district Arnhem Veluwezoom onderzoekt ook deze zaak zorgvuldig. Het team zoekt naar eventuele overeenkomsten met eerder gepleegde straatroven en brengt alle beschikbare informatie in kaart. Door de verscherpte aandacht zijn al successen geboekt. De afgelopen maanden werden diverse verdachten aangehouden die verdacht worden van het plegen van meerdere straatroven.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Politie houdt vijf verdachten van winkeldiefstal aan
Publicatiedatum: 15-5-2007 13:28:30

ARNHEM - De politie heeft maandag in Arnhem in totaal vijf personen aangehouden die worden verdacht van winkeldiefstal. Omstreeks kwart over negen 's ochtends werd een zestienjarige jongen uit Doesburg aan de politie overgedragen door een medewerker van een winkel aan de Spijkerlaan. Hier zou de jongen twee flessen drank hebben willen stelen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.
Om half tien liep een 48-jarige vrouw uit Arnhem tegen de lamp bij een winkel aan de Oostburgwal. De vrouw zou een aantal levensmiddelen hebben meegenomen zonder te betalen. Na verhoor op het politiebureau is de Arnhemse weer naar huis gestuurd. Justitie beslist wat er met haar gebeurt.
Een vijftien jarige meisje en een zeventien meisje uit Ede zijn omstreeks kwart over één aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De twee zouden in een winkel aan het Velperplein twee MP3 spelers hebben gestolen. Een beveiligingsmedewerker greep de twee in de kraag en droeg ze over aan de politie. Bij onderzoek bleek dat het stel ook nog gestolen kleding bij zich te hebben. De meisjes zijn inmiddels met proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.
Later die dag, omstreeks kwart voor vijf werd een zestienjarige meisje uit Apeldoorn in de kraag gevat bij een winkel aan de Vijzelstraat. Hier zou de Apeldoornse kleding hebben gestolen. Justitie beslist wat er met haar gaat gebeuren.
(07-075474 / 075782 / 075476 / 075886)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---