Ingezonden persbericht


Persbericht

15 mei, 2007

Meer mogelijk met Windows dankzij Desktop Mechanic

~ PC Tools presenteert Desktop Mechanic 2.0 ~

PC Tools presenteert Desktop Mechanic 2.0 voor consumenten die normaal gesproken geen toegang hebben tot middelen om hun Windows-installatie te optimaliseren en de prestaties van hun computer te verbeteren. Onervaren gebruikers hoeven niet langer in paniek te raken of technici te raadplegen wanneer hun computer niet optimaal functioneert. Ze kunnen vanaf nu Desktop Mechanic 2.0 inschakelen voor het snel en makkelijk oplossen van computerproblemen.

"We hebben Registry Mechanic samengevoegd met Privacy Guardian - vaak toegepast door ervaren gebruikers - en eenvoudiger in gebruik gemaakt voor de meer onervaren consument", zegt Michael Greene, vice-president van Product Strategy bij PC Tools. Hij legt uit dat Desktop Mechanic 2.0 bruikbare Windows tools die verborgen zijn in het systeem, zichtbaar maakt. Hiermee kan de gebruiker eenvoudig fouten opsporen en verhelpen.

Desktop Mechanic bevat de belangrijkste functies van Privacy Guardian. Op deze manier beschermt het product de privacy van de gebruiker door de lijst met bezochte websites te verwijderen, tijdelijke bestanden op te schonen en verwijderde bestanden permanent te wissen zodat deze niet meer teruggehaald kunnen worden.

Desktop Mechanic biedt de kennis van technici en zorgt ervoor dat onervaren gebruikers een eenvoudige interface hebben en toegang krijgen tot krachtige optimalisatie-tools. Desktop Mechanic is je persoonlijke 'thuistechneut'.

Drie belangrijke componenten die Desktop Mechanic 2.0 biedt:


* Computeroptimalisatie: met één druk op de knop doet Desktop Mechanic 2.0 een aantal aanpassingen en patches in het Windows-register en wordt het systeem verbeterd.
* Privacy-opschoning: privacy van de gebruiker wordt behouden door de surfgeschiedenis te wissen en verwijderde bestanden permanent te wissen van de hard disk, zodat informatie niet meer kan worden teruggevonden. Daarnaast worden tijdelijke Windows bestanden verwijderd, zodat er meer vrije ruimte op de harde schijf ontstaat.
* CPU-monitoring: gebruikers kunnen hiermee de activiteit van het systeem, de processen, de schijfruimte en CPU/ geheugenverbruik monitoren.

"Desktop Mechanic 2.0 is een combinatie van verschillende programma's van PC Tools en biedt een 'one-stop-shop'. Dit versnelt de processen van computersystemen, verhoogt de stabiliteit en behoudt de privacy van gebruikers. Het is een kostenbesparend alternatief om oudere computers te updaten en voorkomt de aanschaf van een nieuwe computer", zegt Greene.

Tevens zorgt Desktop Mechanic voor een extra scherm voor de Windows Task Manager, zodat de gebruiker eenvoudiger toegang heeft tot deze belangrijke procesinformatie. "Dit scherm biedt een real-time overzicht van computerprocessen en geheugengebruik", voegt Green toe.

Desktop Mechanic - dat ook draait op het nieuwe Windows VistaTM - wordt de komende maanden verder uitgebreid. Er worden nieuwe tools toegevoegd om gebruikers verder te helpen bij het verbeteren van de prestaties van hun computer.

Voor meer informatie en het downloaden van Desktop Mechanic 2.0 kijk op: http: www.pctools.com/desktop-mechanic/

Over PC Tools
PC Tools is een leverancier van beveiligingssoftware en biedt producten zoals Spyware Doctor en andere anti-spyware producten. PC Tools is marktleider in real-time anti-spyware, beveiliging en tools. PC Tools' beveiligingsproducten zijn wereldwijd beschikbaar en al ruim 100 miljoen keer gedownload.

Het PC Tools Malware Research Centre monitort trends en opkomende spyware-ontwikkelingen en levert beveiligingsoplossingen voor de consument en het bedrijfsleven. De malware-database is volledig geïntegreerd met Spyware Doctor's scanning- en real-time systeembeveiliging-tools. Hierdoor is Spyware Doctor één van de meest effectieve anti-spyware producten op de markt. PC Tools heeft het hoofdkantoor in Sydney en andere kantoren in San Fransisco, Londen, Dublin, Melbourne en Kiev. PC Tools heeft een wereldwijd netwerk van distributeurs, resellers en retailers.

Voor meer informatie over PC Tools kunt u contact opnemen met Magida Ezzat, Marketing Coordinator: Tel: +61 3 969 3576
E-mail: magida@pctools.com

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Ingrid van den Nieuwenhof bij LEWIS, Global Public Relations: Tel: +31 (0) 40 235 4600
E-mail: ingridv@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com