Gemeente Rotterdam

Goed inzicht in de vraagzijde van de arbeidsmarkt is van groot belang bij het ontwikkelen van een doeltreffend arbeidsmarktbeleid. Op verzoek van het college van B en W heeft het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR) een werkgelegenheidsmonitor ontwikkeld. Deze monitor laat de ontwikkelingen van de Rotterdamse werkgelegenheid zien nu en in de toekomst.

Naast gegevens over de werkgelegenheidsontwikkeling geeft de monitor ook inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals de omvang van de (beroeps)bevolking, schoolverlaters en het aantal leerlingen en studenten.

De werkgelegenheidsmonitor is een handige krant en bevat cijfers uit verschillende bronnen. De krant geeft hiermee een uniek inzicht in de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt aan de vele beleidsmakers in het onderwijs, de arbeidsmarkt, branche - en werkgeversorganisaties.

Op donderdag 24 mei van 9:00 uur tot 10:00 uur in kamer 7 van het Stadhuis van Rotterdam, Coolsingel 40 zal de directeur Economie van het OBR, Ivo.Weekenborg, deze eerste Werkgelegenheidsmonitor Rotterdam 2007 aanbieden aan wethouder Werk, Sociale Zaken en Grotestedenbeleid, Dominic Schrijer

Ook maakt het OBR de eerste cijfers bekend over de werkgelegenheid in Rotterdam per 1 januari 2007.

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst op 24 mei bij te wonen.

---

Noot voor de redactie/