Politie Twente

Persberichten Politie Twente 15 mei 2007

Fietsster gewond bij aanrijding

Enschede

Een 39-jarige Enschedese is maandagavond 14 mei om ongeveer 21.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Roessinghsbleekweg in Enschede. Op de Roessinghsbleekweg is zij in aanraking gekomen met een 19-jarige automobilist uit Enschede. Hoe de aanrijding is ontstaan is nog niet geheel duidelijk en zal verder moeten worden onderzocht. Het vermoeden bestaat dat de 39-jarige fietsster uit een hofje op de Roessinghsbleekweg is komen fietsen, de weg over is gestoken en bij dit oversteken in aanrijding is gekomen met de auto. Door een ambulance is de fietsster met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (07-062892)

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

Enschede

Een 25-jarige motorrijder uit Enschede kon maandagmiddag 14 mei zijn rijbewijs inleveren omdat een motoragent had gezien dat hij al rijdend over de openbare weg, allerlei capriolen uithaalde. Gezien werd dat de 25-jarige op de Getfertsingel en later op de Haaksbergerstraat in Enschede dusdanig reed dat het overige verkeer in gevaar werd gebracht. Al slingerend had hij enkele fietsers gepasseerd en passeerde op de Haaksbergerstraat een aantal voertuigen via het naastgelegen fietspad. Hij werd aan de kant gezet en het rijbewijs is ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (07-062806)

Veelplegende winkeldief moet naar justitie

Enschede

Een 34-jarige man uit Borne werd maandagmiddag 14 mei om ongeveer 12.20 uur op winkeldiefstal betrapt in een winkel op het van Heekplein in Enschede. Omdat het voor hem niet de eerste keer was, en hij voorkomt op de lijst van veelplegers, wordt hij woensdag a.s. bij justitie voorgeleid. Samen met zijn 33-jarige broer uit Oldenzaal werd hij betrapt terwijl ze een dvd box en een dvd wegnamen. De broer kon na verhoor weer weg, de 34-jarige is in verzekering gesteld en opgesloten. Tegen beiden wordt proces-verbaal opgemaakt. (07-062594)

Fietsster gewond na geen voorrang krijgen

Hengelo

En 64-jarige fietsster uit Hengelo is maandagmiddag 14 mei om ongeveer 12.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding in haar woonplaats. Een 63-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Castorweg in Hengelo komend uit de richting van de Jeroen Boschstraat. Op de kruising met het fietspad verleende hij geen voorrang aan de fietsster en een aanrijding was het gevolg. De 64-jarige werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (07-062578)

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

Hengelo

Bij een verkeersongeval op de kruising Emmaweg / Lansinkesweg op maandag 14 mei omstreeks 11.30 uur raakte een 16-jarige Hengelose bromfietser gewond. De veroorzaker reed na het ongeval door.

Een onbekend gebleven automobilist reed in een lichtkleurige auto vanuit de Emmaweg genoemde kruising op, om daarna links af te slaan. De automobilist verleende daarbij geen voorrang aan de voor hem van links, over de Lansinkesweg rijdende bromfietser. Het verkeer op de Lansinkesweg heeft op genoemde kruising voorrang.

De bromfietser moest uitwijken om een aanrijding met de auto te voorkomen en botste daarbij tegen een lantaarnpaal. De automobilist reed zonder te stoppen door. De 16-jarige werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie komt graag in contact met getuigen die kunnen bijdragen aan het bekend worden van de identiteit van de automobilist. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844. (07-062550)

Verdachten van fietsdiefstal aangehouden

Almelo

Op maandag 14 mei heeft de politie omstreeks 21.00 uur aan de Rietstraat in Almelo een 43-jarige Almeloër en een 15-jarige Enschedese aangehouden wegens diefstal van een fiets.

De politie kreeg even daarvoor een melding dat er bij het treinspoor ter hoogte van de Joost van den Vondelstraat door personen een fiets gestolen was en deze personen nu bij het station De Riet zouden staan. Agenten troffen de 43- jarige man en het 15-jarige meisje bij het station aan met een vermoedelijk van diefstal afkomstige fiets. Het tweetal werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. De 43-jarige werd opgesloten en in de loop van dinsdag de 15e voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 15-jarige kon na verhoor het bureau weer verlaten en is aan haar ouders overgedragen. Door de eigenaar van de fiets is aangifte gedaan. (07-062866)

Politie neemt zwaard in beslag

Almelo

De politie heeft op maandag 14 mei omstreeks 23.00 uur aan de Savornin Lohmanstraat in Almelo een 31-jarige Almeloër en een 36-jarige Almelose aangehouden in verband met illegaal wapenbezit.

Omstreeks 23.00 uur kwam de melding dat aan de Talmahof in Almelo iemand met een mes voor de deur had gestaan en vervolgens in een auto was weggereden. Met het mes was niet gedreigd. Agenten troffen even later de auto met twee inzittenden, die voldeden aan het signalement, rijdend aan op de Savornin Lohmanstraat en controleerden deze. In de auto troffen de agenten een zwaard aan. De 31- en 36-jarige werden aangehouden en het zwaard werd in beslag genomen. Na verhoor konden de twee het bureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op voor illegaal wapenbezit. (07-062908)

Jan Camphuis / Monique Oude Wolbers / Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --