Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht 15 mei 2007 0705021R

Tijdelijke lokalen voor basisschool in Oosterhout

In woonpark Oosterhout komen vanaf het begin van komend schooljaar vijf tijdelijke lokalen voor basisschool de Oversteek. De school is gehuisvest in voorzieningenhart De Klif, maar door een snelle groei van het aantal leerlingen ontstaat een tekort aan groepslokalen. De tijdelijke lokalen komen te liggen bij toekomstig sportpark Oosterhout.

Een van de oorzaken van het ruimtegebrek bij De Klif is de snellere groei van leerlingen dan de prognoses hebben aangegeven. Daarnaast is de school vanaf augustus 2007 verplicht om voldoende ruimte voor buitenschoolse opvang aan te bieden. In voorzieningenhart De Klif zijn inmiddels extra ruimtes ingericht voor peuterspeelzaalwerk, buitenschoolse opvang en staf- en nevenruimtes voor de school. Ook bij de tijdelijke lokalen voor de school buiten het voorzieningenhart komt buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuterspeelzaalwerk.

Vanaf augustus 2007 worden de vijf tijdelijke lokalen gerealiseerd op de zuidelijke punt van toekomstig sportpark Oosterhout. Eind 2007 komen daar zeven extra lokalen bij. Tussen 2008 en 2012 vindt naar verwachting nog een geleidelijke uitbreiding plaats van zes lokalen. Hierin worden dan ook de kinderen afkomstig uit het nog te bouwen Groot Oosterhout tijdelijk gehuisvest. De in 2012 bereikte omvang van lokalen is nodig tot circa 2016. Daarna neemt het aantal geleidelijk weer af.

Het toekomstig sportpark Oosterhout is gelegen op de kruising van de Groenestraat en de Griftdijk. In de loop van 2008 wordt begonnen met de ontwikkeling van het hele sportpark Oosterhout. De tijdelijke lokalen zijn in de ruimtelijke studie voor het sportpark ingepast. Om de voorziening visueel in te passen in de omgeving heeft een architect een ontwerp gemaakt dat inmiddels instemming heeft gekregen van de commissie Beeldkwaliteit. Binnenkort start de procedure voor de vrijstelling van het bestemmingsplan.

Voorzieningenhart De Klif is bestemd voor multifunctioneel gebruik. Behalve de school en de kinderopvang biedt De Klif ook ruimte aan onder andere jeugdgezondheidszorg, wijkgerichte activiteiten op het gebied van kunst en cultuur, sport en theater. Snelle groei van de ene gebruiker mag niet ten koste gaan van een andere gebruiker.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 024-3292379