Amsterdam Airport Schiphol

Eerste studenten aan de slag bij Schiphol College

Schiphol, 15 mei 2007

De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Ahmed Aboutaleb, heeft vandaag aan acht studenten het startsein gegeven om te beginnen aan het Schiphol College. Deze acht zijn de eerste studenten die het introductieprogramma voor de opleiding succesvol hebben afgerond. Zij komen voor twee jaar in dienst bij de luchthaven.

Zes van de acht studenten werken bij de operationele afdeling Airside Support. Deze afdeling waarborgt de orde en veiligheid van de operationele processen en is verantwoordelijk voor het onderhoud van de luchthaven, transporten en de sneeuw- en gladheidsbestrijding. De overige studenten werken bij de ICT afdeling van Schiphol. Na succesvolle afronding van de opleiding worden de studenten bemiddeld naar een vaste baan op Schiphol.

Het Schiphol College is een samenwerkingsverband tussen Schiphol Group, het ROC van Amsterdam en Dienst Werk en Inkomen (DWI) Amsterdam. Jonge mensen uit de regio zonder afgeronde opleiding krijgen hier de kans om een MBO-diploma te halen. Tijdens hun studie doen de leerlingen werkervaring op bij de luchthaven en volgen zij theorielessen van het ROC van Amsterdam. In de komende jaren wil het Schiphol College zich ontwikkelen tot een bedrijfsschool waarin intensief wordt samengewerkt met de bedrijven die op de luchthaven zijn gevestigd, de gemeenten in de regio, onderwijsinstellingen en het Centrum voor Werk en Inkomen.

"De werkgelegenheid op Schiphol is dit jaar weer sneller gegroeid dan de werkgelegenheid in Nederland. Als belangrijkste banenmotor willen we jongeren uit omliggende gemeente die geen uitzicht hebben op werk een nieuwe kans bieden bij Schiphol. Wij zijn er trots op dat vandaag de eerste studenten beginnen, " aldus Gerlach Cerfontaine, President-directeur van Schiphol Group tijdens zijn toespraak.

Edo de Jaeger, voorzitter College van Bestuur ROC van Amsterdam: "Een luchthaven en een opleidingscentrum die zich gezamenlijk inspannen om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag te krijgen. Da's volgens mij een unicum in werkend en lerend Nederland. Schiphol College gaat een grote toekomst tegemoet."

Noot van de redactie:
Voor vragen of een foto belt u met persvoorlichting Schiphol Group: 020 - 601 2673 of Eric Baars, woordvoerder ROC van Amsterdam, mobiel: 06 - 184 53 128.

043-2007/kv

Met 46,1 miljoen passagiers en ruim 1,5 miljoen ton vracht was Amsterdam Airport Schiphol in 2006 de vierde luchthaven van Europa in aantallen passagiers en de derde in vrachtvolume. Zo'n 90 lijndienstmaatschappijen verbinden de luchthaven op rechtstreekse vluchten met ca. 270 bestemmingen over de hele wereld. Schiphol is daarmee één van de vier belangrijkste mainports of hubs van Europa en één van de twee Europese thuisbases van Air France-KLM en de SkyTeam alliantie. De luchthaven Schiphol is ook een belangrijke economische motor voor de regio. Op de luchthaven waren eind oktober 2006, ruim 61.000 mensen werkzaam.

Amsterdam Airport Schiphol is een onderdeel van Schiphol Group. Schiphol Group is een exploitant van luchthavens in binnen- en buitenland en heeft als ambitie om een van de meest toonaangevende luchthavenondernemingen ter wereld te zijn. Zie http://www.schiphol.nl


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl