Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Informatieavond Centrumontwikkeling Barendrecht:
een kloppende kern!

BARENDRECHT (dinsdag 15 mei 2007) ­ Het centrum van Barendrecht gaat de komende jaren veran- deren. Hoe? Dat kunt u zien tijdens de oriëntatieavond in Theater Het Kruispunt op woensdagavond 23 mei vanaf 19.30 uur. Tijdens deze avond worden drie plannen voor het centrum van Barendrecht gepresenteerd en kunt u de maquettes bekijken die stedenbouwkundig bureau BVR inmiddels heeft ontwikkeld. Ook is er veel ruimte voor discussie.

Een kloppende kern
Bas Nootenboom, verantwoordelijk wethouder voor de Centrumontwikkeling, zal de avond openen met een toelichting. Nootenboom: `Het centrum biedt weliswaar een breed en compleet pakket aan winkels, horeca en cultuur, maar het mist nog de bijbehorende uitstraling, levendigheid en gezelligheid. Daar gaat wat mij betreft de komende tijd verandering in komen, want de kern klopt maar kan zich veel meer onderscheiden. Dat verdient het centrum, het is tenslotte het kloppende hart van Barendrecht!'

Drie modellen
Na Nootenbooms toelichting zal Hilde Blank, directeur van stedenbouwkundig bureau BVR, de drie ontwik- kelde modellen voor het centrum presenteren. Na haar presentatie kunnen bezoekers de maquettes bekij- ken en een voorkeur uitspreken voor een van de modellen. Wethouder Nootenboom, de projectleider en medewerkers van BVR lichten de modellen toe en geven antwoord op alle vragen.

Week van het Centrum
De informatieavond in het theater is tevens het startsein voor de `Week van het Centrum'. Tijdens deze week vinden allerlei activiteiten plaats waarbij de Centrumontwikkeling centraal staat. Wethouder Nootenboom bezoekt bijvoorbeeld op 30 en 31 mei bewoners thuis om van gedachten te wisselen over de voorgenomen plannen. Op 1 juni zal Nootenboom te vinden zijn bij de informatiekraam op de markt voor het gemeentehuis.

Programma informatieavond 23 mei in het Kruispunt
19.30 uur Ontvangst met koffie/thee en lekkers 20.00 uur Welkom en inleiding door Bas Nootenboom, verantwoordelijk wethouder 20.15 uur Presentatie 3 modellen door Hilde Blank, directeur stedenbouwkundig bureau BVR 21.00 uur Start interactieve gedeelte met een hapje en een drankje 22.00 uur Afsluiting door wethouder Nootenboom

Meer informatie over `Centrumontwikkeling Barendrecht' is te vinden op de website www.barendrecht.nl/centrumontwikkeling.

Noot voor de pers,