Auto accessoires slecht meeverzekerd

15.05.2007 / 14:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Proteq

Proteq

Auto accessoires slecht verzekerd

Heerhugowaard, dinsdag 15 mei 2007. De Nederlandse autobezitter heeft zijn auto accessoires over het algemeen nauwelijks verzekerd, dat constateert online verzekeraar Proteq. Uit onderzoek blijkt dat men de carkit, de navigatiesystemen en de dvd-spelers/schermen in veel gevallen niet heeft meeverzekerd. Met als gevolg dat bij diefstal van dergelijke apparatuur dit niet verhaald kan worden op de polis.

Onwetendheid
Bij de aanschaf van een auto is het afsluiten van een verzekering verplicht. Het meeverzekeren van accessoires behoort niet bij alle maatschappijen tot de standaard dekking bij de autoverzekering. En dat terwijl deze inboedel vaak best kostbaar kan zijn. Opvallend is daarom dat de populaire navigatiesystemen (14%) en de (portable) dvd-spelers met schermen (1%) zo slecht worden meeverzekerd. Verzekeraar Proteq: De meest voor de handliggende verklaring is dat dergelijke apparatuur vaak later wordt aangeschaft en men simpelweg vergeet daarmee ook de polis van de autoverzekering aan te passen of opnieuw te bekijken. Met als vervelend gevolg dat bij een schademelding de verzekeraar eventuele schade aan accessoires niet standaard uitkeert. Bij Proteq is het zo dat bij diefstal of schade tot 1000 euro wordt uitgekeerd. Dat zit standaard in ons product (Beperkt en Volledig Casco) maar is niet standaard bij alle verzekeraars. Er is dus vaak sprake van onwetendheid. Met de uitkomst van dit onderzoek willen we de autobezitters erop attenderen hun huidige polis eens goed te bekijken en eventueel aan te passen als blijkt dat men dit niet goed heeft geregeld. Dat voorkomt bij een schadegeval een hoop extra ellende.

Top 6 meeverzekerde accessoires

1. Radio/cd-speler 57%

2. Metallic lak 25%

3. Navigatiesysteem 14%

4. Carkit 8%

5. Spoilers 4%

6. DVD speler/schermpjes 1%

Het onderzoek is uitgevoerd onder bijna 1000 respondenten en in opdracht van Proteq uitgevoerd door onderzoeksburo Daphne Communication Management.

Over Proteq
Proteq bestaat sinds 1988 en biedt haar verzekeringsproducten direct, zonder tussenpersonen, aan haar klanten aan via met name internet. Proteq is vanaf 1992 een 100% dochter van SNS REAAL, een innovatieve en beursgenoteerde retailbankverzekeraar. Met de hoofdmerken SNS Bank en REAAL Verzekeringen bedient de groep zowel particuliere als zakelijke relaties. Proteq is gevestigd in Heerhugowaard en heeft ongeveer 100 medewerkers in dienst.