EUR 50.000 voor pas getrouwd stel

15.05.2007 / 14:37 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: De lotto

De lotto

Een echtpaar uit Bergum kan het geluk niet op. Ze zijn pas getrouwd, hebben 8 maanden geleden een prachtige dochter gekregen en winnen afgelopen zondag ook nog eens EUR 50.000 netto met het Kraslot 7-klapper. 'Dit is fantastisch, we kunnen het geld heel goed gebruiken', aldus de gelukkige winnaar. De man kocht 4 Krasloten bij Total Holwerda in Bergum. Hij won in eerste instantie EUR 14, de vrouw van het benzinestation adviseerde de man om de EUR 14 mee naar huis te nemen. Waarop de man reageerde met: 'Ik ben met niets gekomen en ga ook met niets naar huis laat mij nog maar een keer krassen'. Tot zijn grote verbazing ging hij maar liefst met EUR 50.000 naar huis. In de 7-klapper serie zijn nog steeds 4 hoofdprijzen van EUR 50.000 netto te winnen.

Feest op de winkelvloer
Woensdagmiddag 16 mei om 14.00 uur is er een feestje bij Total Holwerda met een grote Krasloten taart. Iedereen is welkom op de Noordersingel 23 in Bergum (Friesland).

2e hoofdprijs binnen een week
Vorige week maandag werd in Alkmaar ook al een hoofdprijs gewonnen met het Kraslot Klavertje 4 voorjaarsvoordeel. De gelukkige was een vrouw uit Alkmaar.

Ruim 61 miljoen voor Goede Doelen
De opbrengsten van Lotto komen na aftrek van het vele prijzengeld, ten gunste van Goede Doelen op het gebied van sport, cultuur, maatschappelijk welzijn en volksgezondheid. In totaal droeg De Lotto in 2006 meer dan EUR 61 miljoen af aan deze Goede Doelen. Van dit bedrag gaat ruim EUR 44 miljoen naar NOC-NSF. Naast de topsport profiteert zo ook de amateursport en breedtesport van een grote jaarlijkse bijdrage. Na de overheid is De Lotto al 46 jaar de grootste structurele financier van de Nederlandse sportwereld. De overige EUR 17 miljoen is verdeeld onder de diverse Goede Doelen waaronder KWF Kankerbestrijding, Fonds Psychische Gezondheid en het Revalidatiefonds.


---

Noot voor de redactie,