Ministerraad Jeugdkabinet in teken van OS en Duurzaamheid

15.05.2007 / 14:41 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Samhoud

Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Persbericht
15 mei 2007

Ministerraad Jeugdkabinet in teken van Olympische Spelen en Duurzaamheid

De Ministerraad van het Jeugdkabinet op dinsdag 15 mei 2007 kent een volle agenda. De voornaamste onderwerpen zijn de Olympische Spelen en Duurzaamheid. Op het gebied van sport heeft het Jeugdkabinet ondermeer overleg met het NOC NSF. Een van de partijen met wie het Jeugdkabinet praat over Duurzaamheid is Rijkswaterstaat. De ministerraad begint vanmiddag om 18.00 uur en vindt plaats in Utrecht, Maliebaan 55.

Volle agenda
Niet alleen de Olympische Spelen en Duurzaamheid staan op de agenda. Ook het advies aan minister Rouvoet van Jeugd en Gezin komt aan de orde. Dit advies zal op 18 juni worden aangeboden aan de minister en aan staatssecretaris Van Bijsterveld van Onderwijs. Ook Femke Halsema en Jan Marijnissen hebben aangegeven meer te willen weten van wat jongeren beweegt.

Jeugdkabinet verzamelt meningen van jongeren
Het Jeugdkabinet vergadert na eerder op de dag het lesprogramma 'Jeugdvisie' te hebben gelanceerd op een middelbare school in Amersfoort, De Amersfoortse Berg. Het lesprogramma heeft ten doel jongeren te laten meedenken over de toekomst van Nederland. Dit lesprogramma past in de ontwikkeling die het Jeugdkabinet doormaakt sinds het aanbieden van het Jeugdregeerakkoord op 15 maart 2007 aan minister Rouvoet, vanuit Beetsterzwaag in Friesland. Via een scholentoer, het lespakket en de website www.jeugdkabinet.nl verzamelt het Jeugdkabinet de mening van zoveel mogelijk jongeren in Nederland.

Initiatiefnemer van het Jeugdkabinet is de 17-jarige jeugdpremier Jip Samhoud die, na deelname aan Visie21, een half jaar geleden besloot om jongeren te betrekken bij de toekomst van Nederland.

Voor meer informatie over Visie21, het Jeugdkabinet en het lespakket, ga naar www.jeugdkabinet.nl, www.jeugdvisie.nl of www.visie21.nl of neem contact op met:

Jip Samhoud, premier en initiatiefnemer lesprogramma: jip@visie21.nl of tel. 06-27045970 Carolien Bijen, Projectleider Visie21: c.bijen@visie21.nl of tel. 06-13727604 Jeroen Schilte, woordvoerder: j.schilte@visie21.nl of tel. 06-13731025