Apple Benelux

Exclusieve voorverkoop bij de iTunes Store van het nieuwe album "Memory Almost Full" van Paul McCartney

Gehele collectie van 25 soloalbums deze maand via iTunes Store beschikbaar

Bunnik, 15 mei 2007 - Apple maakt bekend dat vandaag exclusief bij de iTunes Store (www.itunes.com) de voorverkoop start van het nieuwe album van 13-voudig Grammy-winnaar Paul McCartney, "Memory Almost Full". iTunes-klanten in de Verenigde Staten die het album alvast bestellen, ontvangen de nummers zodra het album beschikbaar is. Bovendien ontvangen ze direct bij hun bestelling de single "Ever Present Past". En last but not least: alle 25 soloalbums van Paul McCartney zijn later deze maand in digitale vorm verkrijgbaar bij de iTunes Store.

"Paul McCartney is een van de beste muzikanten aller tijden en we zijn er dan ook trots op dat we zijn eerste digitaal verspreide album via de iTunes Store mogen aanbieden", aldus Steve Jobs, CEO van Apple.

"Memory Almost Full is een album vol persoonlijke nummers. Ik vind het fantastisch dat ik mijn fans op een geheel nieuwe manier van mijn muziek kan laten genieten", aldus Paul McCartney. "Dit is het moment om deze muziek via de iTunes Store beschikbaar te stellen."

Het nieuwste soloalbum van Paul McCartney wordt uitgebracht door Hear Music, het nieuwe platenlabel van Starbucks Entertainment en Concord Music Group, en is vanaf 5 juni 2007 overal verkrijgbaar. iTunes-klanten krijgen bij bestelling van het album een exclusieve akoestische versie van het nummer "Dance Tonight".

De iTunes Store heeft verreweg de grootste catalogus ter wereld, met meer dan vijf miljoen songs, 350 televisieprogramma's en meer dan 500 speelfilms. Tot nu toe heeft de iTunes Store meer dan 2,5 miljard nummers, 50 miljoen tv-programma's en meer dan 2 miljoen films verkocht, waarmee dit 's werelds populairste muziek-, tv- en filmwinkel op het internet is. Tv-programma's en speelfilms zijn alleen verkrijgbaar in de VS; de verkrijgbaarheid van video's varieert per land.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personalcomputerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Tegenwoordig loopt Apple op innovatiegebied nog steeds voorop met zijn bekroonde computers, het besturingssysteem OS X, het iLife-programmapakket en de professionele programma's. Apple speelt bovendien een toonaangevende rol in de digitalemuziekrevolutie dankzij zijn draagbare iPod-muziek- en -videospelers, en de internetwinkel iTunes Store. Daarnaast zal Apple dit jaar de mobieletelefoonmarkt betreden met de iPhone.

© 2007 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh en iTunes zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---
Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland

Telefoon: +31 30 659 3940
Mobiel: +31 6 538 65628
E-mail: bosman.j@euro.apple.com Website: www.apple.com/nl