Ingezonden persbericht


Persbericht
CNV Chemie en energie (vakgroep van de CNV BedrijvenBond)

Utrecht, 15 mei 2007
------

Gasunie presenteert cao-eindbod

Gasunie heeft gisteravond een eindbod gepresenteerd voor een nieuwe cao. CNV Chemie en energie zal het cao-bod neutraal aan de leden voorleggen.

De cao die Gasunie voorstelt, heeft een looptijd van dertien maanden (van 1 juni 2007 tot 1 juli 2008). Per 1 juni 2007 krijgen de circa 1.200 werknemers een loonsverhoging van 3 procent.

Flexbudget

Verder krijgen de werknemers - in plaats van de ATV-tijdspaarregeling - vanaf begin 2008 een zogenaamd 'flexbudget'. Met dit bedrag, ongeveer 6 procent van het salaris, kunnen de medewerkers naar eigen inzicht vrije tijd kopen of laten uitbetalen. Smedes: "Het flexbudget geeft de werknemers meer keuzevrijheid. Zij kunnen zelf bepalen of ze meer of minder werken, of ze vrije tijd nemen en wanneer."

Het onderzoek naar levensfasegericht personeelsbeleid levert positieve resultaten op. In het eindbod is vastgelegd dat de studie nu wordt uitgevoerd. Twee keer per jaar zullen Gasunie en de bonden overleggen over de voortgang.

Volgens CNV-onderhandelaar Heino Smedes wilde de directie aanvankelijk de reikwijdte van de cao beperken, door bepaalde loongroepen uit de cao te halen. "Maar dat plan heeft Gasunie onder druk van de bonden ingetrokken."

Smedes zal het eindbod neutraal aan de CNV-leden gaan voorleggen.