Ingezonden persbericht


Hoofddorp, dinsdag 15 mei 2007

Startconferentie

NCSI:

Samen groeien naar sociale innovatie op

Erasmus Universiteit Rotterdam

Krapte op de arbeidsmarkt beperkt het vermogen van Nederlandse bedrijven om te profiteren van economische hoogconjunctuur. De innovatieparadox - hoogwaardige kennis wordt onvoldoende omgezet in economisch voordeel - leidt er toe dat Nederland internationaal onder de maat presteert. Hoe kan deze negatieve spiraal doorbroken worden? Deze vraag staat centraal tijdens de startconferentie van het NCSI op 6 juni 2007.

Tijdens de conferentie wordt het belang van sociale innovatie toegelicht door Alexander Rinnooy Kan (voorzitter SER). Ook minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) is uitgenodigd en wordt verwacht. Henk Volberda (hoogleraar strategie RSM Erasmus Universiteit) presenteert de uitkomsten van de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor, Frank Pot (directeur TNO Kwaliteit van Leven) de bevindingen ten aanzien van het innovatief vermogen van werknemers. Hierna volgt een interactieve discussie met deelnemers namens het bedrijfsleven, overheid, sociale partners en kennisinstellingen.

Het NCSI nodigt u van harte uit voor de conferentie 'Samen Groeien door Sociale Innovatie'. De conferentie vindt plaats op 6 juni 2007 van 12.30 tot 18.00 uur op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Meer informatie vindt u in de bijlage en op de website van het NCSI. Polarisavenue 151
2132 JJ Hoofddorp T 023 554 93 93
F 023 554 93 94 info@arbeid.tno.nl www.tno.nl/arbeid