Gemeente Spijkenisse


Kennismakingslessen Honk- en Softbal voor basisschool leerlingen

15 mei 2007

Softbal - Honkbal
Het sportteam van de gemeente Spijkenisse organiseert vanaf maandag 14 mei 2007 een kennismakingscursus honk- en softbal voor de leerlingen groep 5 en 6 van alle basisscholen in Spijkenisse. Percy Isenia van het Nederlands elftal geeft de cursus.

De kennismakingslessen, die tot 13 juli duren, bestaan uit drie keer een wijktraining in Rayon Noord, (Franshalsstraat), Rayon West (Westdijk) en Rayon Oost (Hoitsemastraat). Daarnaast zijn er drie selectietrainingen bij honk- en softbalvereniging Spikes. De geselecteerde spelers doen op 13 juli mee aan het eindtoernooi Rotterdam Homerun.

Deze kennismakingscursussen zijn bedoeld voor kinderen zodat ze kennis kunnen maken met verschillende takken van sport. De kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen uiteraard lid worden van de honk- en softbal vereniging Spikes.

Sportteam Spijkenisse
Het sportteam zorgt voor het georganiseerde sportaanbod voor kinderen en jongeren tot 23 jaar, zoals de kennismakingslessen, de sportinstuiven, het kerstzaalvoetbaltoernooi, het Flag Footbal toernooi en het Skate event. Het sportteam werkt daarbij samen met scholen, de GGD en sportaanbieders. Jaarlijks trekken de activiteiten van het sportteam maar liefst 13.000 deelnemers.