Gemeente Den Haag

Datum
15 mei 2007

Sociaal jaarverslag 2006

Gemeente Den Haag in 2006 beste gemeentelijk werkgever

In 2006 was Den Haag de beste gemeentelijke werkgever, zo blijkt uit het jaarlijkse Intermediair Werkgeversonderzoek. Den Haag speelt in op de veranderende arbeidsmarkt en heeft bijvoorbeeld een zeer ruim cursusaanbod voor haar medewerkers. Ook werd Den Haag in 2006 uitgeroepen tot meest klantgerichte gemeente. Eén en ander wordt beschreven in het Sociaal Jaarverslag 2006 van de gemeente. Volgens verantwoordelijk wethouder Frits Huffnagel zal Den Haag zich ook de komende jaren blijven inzetten voor de verbetering van de dienstverlening. 'Juist omdat we als gemeente op veel terreinen monopolist zijn, denk aan de geboorteaangifte, huwelijk of rijbewijs, voelen we ons verplicht goede service te verlenen', aldus Frits Huffnagel.

Beste werkgever
Den Haag wil een aantrekkelijke werkgever zijn voor nieuw en huidig personeel. Vanwege de aantrekkende arbeidsmarkt, maar ook om in te spelen op de vergrijzing. Het cursusaanbod van de Haagse School is daarom verder uitgebreid. Daarnaast zijn er nieuwe trainingen in goed leiderschap ontwikkeld. Ook de coachpool blijkt in een behoefte te voorzien. De interne mobiliteit van medewerkers wordt gestimuleerd met een klussenmarkt op intranet en een interne headhunter. Ondertussen is het traineeprogramma voor jonge ambtenaren een groot succes.

Klantgerichtheid
In 2006 is Den Haag uitgeroepen tot de meest klantgerichte gemeente van Nederland. Nu komt het erop aan dit succes vast te houden. Daarom wordt komend jaar een kwaliteitshandvest opgesteld. Er is een begin gemaakt met de uitbreiding van de taken en bevoegdheden van de stadsdelen. Verder werkt de gemeente eraan om steeds meer dienstverlening aan te bieden via internet.

Personeelsbestand
De gemiddelde Haagse gemeenteambtenaar is 44,4 jaar oud en werkt ongeveer 13,5 jaar bij de gemeente. Er zijn iets meer mannen (58%) dan vrouwen (42%) in dienst. Ruim een derde is deeltijder. De gemeente zal ook de komende jaren blijven streven naar een groter aandeel vrouwen en allochtonen onder haar medewerkers. (Nu is 18% allochtoon en 42 % vrouw.).

Verzuim
Om verzuim zoveel mogelijk te voorkomen zijn diverse workshops en bewegingsactiviteiten georganiseerd. Alle inspanning heeft ertoe geleid dat in 2006 het verzuim nog verder is gedaald tot 5,3% (was 6.5%).

Een jaarlijks verslag
Het Sociaal Jaarverslag geeft een schets van gemeentelijk beleid en resultaten op het gebied van personeel en organisatie in 2006.

Het jaarverslag is ook op de website van de gemeente Den Haag te vinden. Ga naar www.denhaag.nl, politiek en bestuur, klik door naar begroting/rekening en ga naar sociale jaarverslagen.

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Directie Voorlichting en Externe Betrekkingen, Willemijn Faber, tel. 070 - 353 2343 of 06 - 27028863

WF/CL/07/102