Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Highwinds kiest ICTroom voor implementatie Data Center

HILLEGOM, dinsdag 15 mei 2007 - ICTroom, aanbieder van data center lifecycle management, heeft in Amsterdam een nieuw data center gebouwd voor Highwinds Network Group Inc., een internationale provider van 'content distribution solutions'. In samenwerking met datacenter provider Global Switch heeft ICTroom zorg gedragen voor ultramoderne racks, gereguleerde PDU's en glasvezel bekabeling om zo het Amsterdamse data center van Highwinds tijdig operationeel te hebben. Het nieuwe data center van Highwinds, één van twee die dit kwartaal in Europa worden geopend, is essentieel voor het RollingThunder netwerk dat de backbone is van de CDN infrastructuur van Highwinds.

"Gedurende de implementatie van dit data center zijn we onder de indruk geraakt van de competentie van de staf van ICTroom en hun bevlogenheid om de doelstellingen van hun opdrachtgever de ondersteunen," aldus Scott Munger, COO van Highwinds. "Het team van ICTroom wist de deadlines ruimschoots te halen en heeft er voor gezorgd dat in samenwerking met onze staf, ons centrum in Amsterdam één van de modernste data center is in deze regio. Wij zijn blij dat we dit 'state-of-the-art' data center kunnen toevoegen aan onze CDN infrastructuur, zodat we ook onze Europese cliënten alle functionaliteit van deze locatie beschikbaar kunnen stellen."

"Het succesvol opleveren van het nieuwe data centrum van Highwinds in Amsterdam toont opnieuw aan dat wij in staat zijn om de eisen die onze klanten aan ons stellen, op gebied van ontwerp en uitvoering, aankunnen," stelt Eric van Scherpenzeel, Managing Director van ICTroom. "We zijn trots dat Highwinds ons heeft geselecteerd als partner voor dit project en dat we een belangrijke rol hebben kunnen spelen bij het invullen van hun Europese ambities."

Over Highwinds Network Group, Inc.
Highwinds is sinds 2002 een toonaangevende onderneming op het gebied van 'content replication and delivery'. Op basis van deze ervaring heeft Highwinds innovaties kunnen introduceren op gebieden als netwerkbeheer, 'distributed file system technology' en geavanceerde routing methodieken. De CDN infrastructuur van de onderneming gebruikt 'best-in-class' hardware en software om content bijzonder snel en secuur over de hele wereld te distribueren. Het bedrijf heeft het eigen 'RollingThunder netwerk en gebruiksvriendelijke StrikeTracker content management en 'reporting' console om cliënten in staat te stellen informatie te verzenden, beheren, bestanden te downloaden en te werken met 'streaming media'. Highwinds is gevestigd in Winter Park, Florida. Het bedrijf heeft data centers in acht steden in de Verenigde Staten en Europa. Meer informatie op: www.highwind.com

Over ICTroom
ICTroom is een onafhankelijke dienstverlener in het bouwen van 'state-of-the-art' data centers. Gedurende de lifecycle van een data center ondersteunt ICTroom cliënten met het ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren van deze centra. ICTroom staat, op basis van hoogwaardige technologische kennis, borg voor totale 'lifecycle management' van data centers. Meer informatie op: www.ictroom.nl

Noot voor de redactie,