Provincie Drenthe

Besluitenlijst gedeputeerde staten 2007

GS-besluiten 15 mei 2007

15 May 2007


1. Investeringsbijdrage Noordelijke Internationaal concours hippique Zuidlaren
Het college van Gedeputeerde Staten heeft onder voorwaarden besloten om voor een aantal noodzakelijke investeringen voor het Noordelijk Internationaal Concours Hippique (NIC) te Zuidlaren een bijdrage beschikbaar te stellen van 120.000 euro. De bijdrage is bedoeld voor een investering in de bodem en in de stallen. Hiermee kan het NIC weer voldoen aan de eisen die door de internationale hippische bond (FEI) gesteld worden aan internationale indoor concoursen.


2. Beantwoording vragen ex artikel 41, Reglement van orde van de SP De Commissaris van de Koningin heeft antwoord gegeven op de vragen van de heer Westerhof over zijn bevoegdheid m.b.t. artikel 81 Wet Werk en Bijstand (WWB).


3. Legalisatie en herbouw van bospub de Boerdennen, gemeente Westerveld
GS stemmen niet in met het voorstel van de gemeente Westerveld voor de herbouw van bospub de Boerdennen aan de rand van het Dwingelderveld. GS zijn van mening dat de gemeente Westerveld heeft nagelaten een bestemmingsplanprocedure te volgen. Het college vindt dat zo'n procedure in deze situatie noodzakelijk is, gelet op het kwetsbare gebied waarin de bospub ligt.


4. Wijziging waterschapsreglementen
GS hebben uitgangspunten vastgesteld voor de wijziging van de reglementen van de vier Drentse waterschappen. De wijziging is nodig vanwege de herziene Waterschapswet en gaan met name over de samenstelling en omvang van het bestuur van de waterschappen. GS stellen o.a. voor om de het aantal algemeen bestuurszetels van de waterschappen Hunze en Aa's, Noorderzijlvest en Reest en Wieden van respectievelijk 30, 30 en 25 terug te brengen naar 23 en het aantal zetels van Velt en Vecht te handhaven op 21.


5. Wijziging Algemene subsidieverordening Drenthe 2004 GS stellen voor om de aanpassingen in de Algemene subsidieverordening (ASV) vast te stellen.
Naast de conclusies uit het rapport evaluatie ASV, geven werkervaringen met de nieuwe ASV een aantal aanbevelingen. Belangrijkste argumenten hierin zijn vermindering van beleid- en administratieve lasten voor burgers en provincie, stroomlijnen in techniek en redactie van de ASV en verbetering van interne werkwijze van de ASV.


6. Wijziging verordening op bezwaarschriften Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Door de toename van het aantal bezwaren stellen GS voor om het aantal commissieleden van de bezwarencommissie uit te breiden van drie naar vijf vaste leden. Met deze uitbreiding kan de expertise bij de commissieleden op een hoog peil gehouden worden.


7. Jaarstukken Samenwerkingsverband Noord-Nederland 2006 Op 29 mei aanstaande komt het jaarverslag 2006 van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) in de vergadering van PS aan de orde. Met het jaarverslag legt het bestuur van het SNN verantwoording af aan provinciale staten over de uitvoering van Kompas voor het Noorden en het gevoerde beleid over 2006. Met het jaarverslag wordt tevens verantwoording afgelegd aan het ministerie van Economische zaken over de uitvoering van het Kompasprogramma. Het jaarverslag 2006 staat op 15 mei 2007 op de agenda van het Algemeen Bestuur van het SNN.


8. Wijziging Begroting 2006
GS hebben ingestemd met de 6de wijziging van de Begroting 2006. Daarmee is voldaan aan de eisen van rechtmatigheid en kan zorg worden gedragen voor een adequaat financieel management.


9. Vijf ton voor vitale Drentse dorpen
Het college heeft een plan opgesteld die het mogelijk maakt om het project Vitale Dorpen in alle delen van Drenthe uit te kunnen voeren. In navolging van de motie in de staten reserveert het college 500.000 euro voor het project. Het project was tot dusver alleen toepasbaar in de zogenaamde Leadergebieden, vanwege de europese co-financiering. Door de inzet van het college wordt dit ook beperkt mogelijk in overige delen van de provincie.
Project Vitale Dorpen heeft als doel om dorpen in het Leadergebied economisch en sociaal vitaler te maken door het stimuleren van kleinschalige initiatieven vanuit het dorp of de regio. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld cultuurhistorisch wandelen, het bevorderen van netwerken ten behoeve van voorzieningen, nieuwe vormen van dienstverlening en toeristische-recreatieve activiteiten.


10. Awb-bezwaarschrift afwijzing subsidieverzoek Nederlandse Klokkenluiders Partij
Gedeputeerde staten hebben op advies van de Commissie rechtsbescherming besloten het bezwaarschrift over het subsidieverzoek aan de Nederlandse Klokkenluiders Partij ongegrond te verklaren en het bestreden besluit te handhaven. Het subsidieverzoek is op juiste gronden beoordeeld en terecht afgewezen, omdat de provincie Drenthe geen mogelijkheden kent om politieke partijen die willen meedoen aan de statenverkiezingen te subsidiëren.

Eerder genomen besluiten

Intentieverklaring Stedelijke Distributie Groningen en Drenthe ondertekend
Donderdag 10 mei 2007 vond de ondertekening plaats van de intentieverklaring Stedelijke Distributie Groningen en Drenthe. Het is in Nederland de eerste regio waar op dergelijke schaal spelregels zijn bepaald over de bevoorrading van de winkels en horeca in de centra van de gemeenten. De afspraken maken de distributie in Groningen en Drenthe effectiever, efficiënter en milieuvriendelijker.

Telefoonkostenregeling gehandhaafd
Per 1 januari 2007 is de fiscale regelgeving rond het vergoeden van telefoonkosten verruimd. De beperkte mate waarin door de provincie wordt toegestaan dat medewerkers privé mogen bellen blijft echter ongewijzigd.

Content Management Powered by CuteNews

Mededeling;
Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuursrecht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.