Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 15 mei 2007

het college van burgemeester en wethouders

Op dinsdag 15 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Herbenoeming tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand

Het college heeft besloten de heren W.A. de Bruin en F.J.J. van Thiel te herbenoemen als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Zij zijn uitsluitend belast met het voltrekken van huwelijken en partnerschapsregistraties. Het termijn van hun eerdere benoeming liep af, vanwege hun goede functioneren zijn zij herbenoemd.

Adviescommissie verkeer en vervoer, verslag 2007- 03 vergadering 5 april 2007

Het college heeft besloten overeenkomstig het advies van de Adviescommissie verkeer en vervoer

5 april 2007, zoals is beschreven in verslag 2007- 03. Onder andere besloot het college de slecht zichtbare belijning van de parkeervakken in de Jan van Kanrede te vervangen door witte stenen; ook zal worden bekeken hoe de verkeersveiligheid op de oversteek Fascinatio-Capelse Brug kan worden verbeterd. Voorts wordt bezien hoe de toegankelijkheid van het stadsplein t.b.v. hulpdiensten kan worden vergroot, o.a. door te trachten meer transponders beschikbaar te krijgen voor politievoertuigen.

Europese aanbesteding drukwerk

Het college heeft de Europese aanbesteding van drukwerk voor de gemeente, gegund aan Drukkerij Romer BV te Schiedam. Dit onder de opschortende voorwaarde dat na het collegebesluit er binnen een periode van vijftien dagen geen rechtsmiddelen tegen de gunningbeslissing worden ingesteld. Definitieve gunning zal dan plaatsvinden na het verstrijken van genoemde periode.

Wijziging van de grenzen van de bebouwde kom(men)

Het college maakt bekend dat de gemeenteraad d.d. 23 april 2007 de grenzen van de bebouwde kom van de gemeente opnieuw heeft vastgesteld, voor de toepassing van de Wegenverkeerswet. De grenzen van de Capelse bebouwde kom waren voor het laatst vastgesteld in 1986, bij besluit van het college van gedeputeerde staten van de provincie Zuid-Holland. De bevoegdheid voor het vaststellen van deze grenzen ligt inmiddels bij de gemeenteraad. Sinds de laatste vaststelling van de grenzen zijn er onder andere op het gebied van ruimtelijke ordening ontwikkelingen geweest, waardoor een wijziging van de grenzen van de bebouwde kommen nodig was.

Plan van aanpak Uitvoering Drank en horecawet.

Het college heeft het plan van aanpak Uitvoering Drank en horecawet vastgesteld. In dit plan wordt onder andere aanbevolen het alcoholgebruik onder jongeren in kaart te brengen. De gemeente bereidt daarom een alcoholmatigingsbeleid voor, met het accent op jongeren. Dit beleid is deel van de te ontwikkelen Gezondheidsnota.

Tweede wijziging verordening voorzieningen huisvesting onderwijs

Het college heeft besloten om de verordening voorzieningen huisvesting onderwijs te wijzigen. Dat is gebeurd met een zogeheten verordening tot tweede wijziging. De wijziging is nodig omdat door de invoering van het dualisme in 2002, bestuursbevoegdheden met betrekking tot onderwijshuisvesting zijn veranderd.

n.b. aan dit bericht kunnen geen rechten worden ontleend. De formele bekendmaking van de besluiten geschied waar nodig op de gemeentepagina in de IJsselpost of door persoonlijke toezending aan belanghebbenden.