Internationale film van Uri Geller & Ronald Jan Heijn

15.05.2007 / 15:25 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Stichting fase drie

Stichting fase drie

Film in 13 talen, premiere in Nederland.

Het is alweer vijfendertig jaar geleden dat de toen nog jeugdige Uri Geller de wereld versteld deed staan met zijn magische krachten. Het leverde hem al snel een sterrenstatus op. Op uitnodiging reisde hij naar de verste uithoeken van de aarde, verscheen aan hoven, sprak met regeringsleiders. Ook de wetenschap dook bovenop hem. Maar zelfs de meest prestigieuze laboratoria die Geller onderzochten, konden geen verklaring voor zijn ongewone talenten geven.

De nieuwe film Staya Erusa, Find the Book of Knowledge kan dat wel! De film schetst een beeld van wat er zich in die dagen heeft afgespeeld, en komt met antwoorden. De makers ervan, Uri Geller en Ronald Jan Heijn, spreken van een missie waarvan omvang en reikwijdte nu pas duidelijk worden, maar die al in 1973 door metaalachtige stemmen zou zijn geopenbaard.

Ronald Jan Heijn: Begrippen als macht, geld, oorlog, zullen na het zien van deze film een andere betekenis krijgen. Maar ook onderwerpen als euthanasie, leven na de dood en Global Warming. De film verklaart de grote wereldvraagstukken en reikt mogelijkheden aan om door een letterlijk ruimere manier van denken tot oplossingen te komen. Die ruimere manier van denken wordt verkregen door het bewustzijn zelf te verklaren.

In Staya Erusa, Find the Book of Knowledge komen vooraanstaande wetenschappers uit Europa en de Verenigde Staten aan het woord, onder wie de fysicus en Nobelprijswinnaar Brian Josephson. Bestsellerauteurs, maar ook de man van de straat laten hun licht schijnen op themas over leven en dood. Zo brengt een voormalig onderzoeksjournalist van The Times en de Sunday Times opzienbarende feiten over orgaandonatie aan het licht. Officieren van NSA, INSCOM en de Amerikaanse CIA geven hun visie op UFOs, vermeend buitenaards leven en andere bijzondere projecten op het gebied van the unexplained. En de astronaut Dr. Edgar Mitchell, 6e man op de maan, vertelt over zijn betrokkenheid bij het onderzoek, destijds naar het fenomeen Geller gedaan.

Staya Erusa, Find the Book of Knowledge is een Engelstalige film, een Notion Picture waarin Ronald Jan Heijn als host fungeert. Na de voorvertoning in Nederland komt vanaf juli 2007 de film in dertien talen beschikbaar voor de rest van de wereld. Hij vormt het begin van een reeks, waarin vele vraagstukken onder de loep zullen worden genomen en verklaard.

Staya Erusa, Find the Book of Knowledge s geproduceerd door de Stichting Fase Drie en is een internationale remake van de Nederlandse versie uit 2006, Staya Erusa, The Beginning, die in filmhuizen groots is onthaald. Die enorme weerklank heeft tot dit vervolg geleid, waarbij de makers zich hebben gericht op een nog breder publiek.

NOOT VOOR DE REDACTIE,