The Competence Group en 5 Ziekenhuizen maken unieke e-learning

15.05.2007 / 15:45 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: The competence group

The competence group

The Competence Group en 5 Ziekenhuizen maken unieke e-learning

The Competence Group heeft samen met vijf ziekenhuizen unieke e-learning cursussen Voorbehouden en Risicovolle Handelingen ontwikkeld

IJsselstein, 15 mei 2007 - The Competence Group heeft, samen met vijf samenwerkingpartners uit de gezondheidszorg, unieke e-learning cursussen rondom Voorbehouden en Risicovolle Handelingen (VRH) ontwikkeld. Deze medische trainingen zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met inhouds- en praktijkdeskundigen uit de Cure & Care sector.

Vorig jaar startte The Competence Group een samenwerkingsovereenkomst met vijf ziekenhuizen: St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein en Mesos Medisch Centrum (samen de Antonius Mesos Groep), Kennemer Gasthuis, Medisch Centrum Alkmaar, VieCuri Medisch Centrum Noord-Limburg en het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk. Doel van de samenwerking: het ontwikkelen van digitale lesprogramma's rond de zogenoemde 'Voorbehouden en Risicovolle Handelingen' en deze breed voor de zorg- en opleidingssector toegankelijk te maken.
De praktische insteek van deze digitale trainingen is gefundeerd op de protocollen die de samenwerkingspartners hanteren en de kennis en kunde van diverse professionals binnen de Cure & Care sector.

De e-learning trainingen zijn gefundeerd op de protocollen die de samenwerkingspartners hanteren. De kennis en kunde van diverse professionals binnen de Cure & Care sector maken de praktische invalshoek compleet. De verschillende e-learning modules zijn 'standaard op maat' voor zorginstellingen beschikbaar. De objectgeoriënteerde opbouw maakt het mogelijk op eenvoudige wijze aanvullende inhoud (bijv. organisatiespecifieke kennis, theorie, cases, toetsen) toe te voegen en ook de huisstijl en protocollen kunnen makkelijk worden ingepast.

Beroepsbeoefenaars in de zorg zijn gehouden aan de Wet BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Deze wet stelt aan hen de eis van bevoegdheid en bekwaamheid. Deze eis impliceert de noodzaak tot (permanente) scholing op het gebied van Voorbehouden en Risicovolle handelingen. Met de keuze voor een e-learning oplossing kan aan deze behoefte eenvoudig worden voldaan.

In de serie Voorbehouden en Risicovolle Handelingen zijn de volgende modules beschikbaar: Perifere infuuscanule, Intraveneuze toediening, Blaascatheterisatie, Verzorgen patiënt met tracheacanule en Basis Life Support.

De komende maanden zullen in deze serie meerdere modules verschijnen.

The Competence Group B.V.
The Competence Group (TCG) ziet een wereld van continue veranderingen en uitdagingen. TCG helpt organisaties beter te presteren en rendement te verbeteren. Dit doen wij door medewerkers beter gebruik te leren maken van de hulpmiddelen, informatiesystemen en de kennis van de organisatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van TCG's unieke gebruikersmodel, een raamwerk dat helpt concrete, maar vooral praktische oplossingen te definiëren.

The Competence Group vindt en realiseert samen met u oplossingen door de inzet van ervaren adviseurs. In 2006 hebben wij 65.000 zorgmedewerkers efficiënter en effectiever laten presteren door gerichte trainingen en kennisborging. The Competence Group heeft met ruim 100 medewerkers diverse kantoren in de Benelux, met als hoofdvestiging IJsselstein.

Voor meer informatie

The Competence Group B.V.
De heer J. Pille
Lorentzlaan 3
3401 MX IJSSELSTEIN
Telefoon: +31 (0)30 256 56 25
Fax: +31 (0)30 256 56 26
Email: info@competence.biz
www.competence.biz
www.onzezorg.net