Nieuwe weerdienst voor recreatie- en horecaondernemers

15.05.2007 / 15:51 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Weeronline b.v.

Weeronline b.v.

http://www.weeronline.com/

WeerOnline introduceert een nieuwe weerdienst voor de recreatie- en horecaondernemers in Europa. Op de nieuwe weersite www.outdooralert.nl geeft WeerOnline gedetailleerde en nauwkeurige weerinformatie, gericht op ondernemers en hun gasten. Ondernemers kunnen met OutdoorAlert werkzaamheden of buitenactiviteiten plannen en worden via de website gewaarschuwd voor gevaarlijk weer. Daarnaast kunnen recreatie- en horecaondernemers direct contact opnemen met de weerkamer van WeerOnline voor een telefonisch weeradvies. Via de website kan een prachtig weeroverzicht worden geprint om gasten te informeren over het weer.

Martin Hoitink, accountmanager bij WeerOnline: 'Vorig jaar hebben we OutdoorAlert geïntroduceerd bij onze klanten, die een abonnement hadden op de Campingfax. Met OutdoorAlert kunnen we de recreatie- en horecaondernemers meer service bieden. Niet alleen een aantrekkelijk presentatie van het weerbericht voor gasten, maar ook neerslagbeelden die erg handig zijn bij de planning van buitenactiviteiten. Heel concreet bijvoorbeeld wanneer het terras ingericht kan worden. Daarnaast merken we dat veiligheid een steeds belangrijkere rol speelt in de recreatie. Het is als ondernemer goed om duidelijk en vooraf geïnformeerd te zijn over gevaarlijk onweer, storm en hagel bijvoorbeeld. Met OutdoorAlert heb je als recreatie- of horecaondernemer al deze informatie direct tot je beschikking'.

Recreatie- of horecaondernemers die toegang willen tot de website www.outdooralert.nl betalen het eerste jaar EUR 69,- Na het eerst jaar bedraagt het abonnementstarief EUR 99,- per jaar. Dit abonnementstarief is inclusief een onbeperkt aantal telefonische weeradviezen. Om kennis te maken met OutdoorAlert kunnen deelnemers een GRATIS proefabonnement nemen op OutdoorAlert voor 10 dagen. Aanmelden kan op www.outdooralert.nl.

WeerOnline is opgericht in 2001. De website www.weeronline.nl is de populairste weersite van Nederland. Daarnaast levert WeerOnline veel weerinformatie aan andere websites en bedient agrariërs, recreatieondernemers en bouwbedrijven met specifieke producten. Veel kranten gebruiken weerinformatie van WeerOnline voor hun weerberichten. In de winter adviseert WeerOnline gemeenten, provincies en dienstkringen van Rijkswaterstaat over de gladheidsbestrijding. WeerOnline heeft 18 medewerkers en is gevestigd in Velp. Internationaal werkt WeerOnline nauw samen met WetterOnline (Duitsland), MeteoOnline (België), WeatherOnline (U.K. en Ierland) en t7Online (China).


Noot voor de redactie (