Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Inhoud pagina: Ter Horst: 'goede en stevige regie door de gemeente belangrijk'

14 mei 2007

Wandeling door de adoptiewijk Zuiderzeebuurt (Den Helder) Minister ter Horst bracht maandag 14 mei een werkbezoek aan Den Helder. Het bezoek stond in het teken van het programma 'Nieuwe coalities voor de wijk', dat gestart is onder het vorige kabinet en binnenkort wordt afgesloten.

Het programma had als doel door het smeden van nieuwe coalities de leefbaarheid en veiligheid in een dertiental wijken te helpen vergroten.

De Zuiderzeebuurt in Den Helder, die door de minister van BZK geadopteerd was, worstelt al lang met grote problemen op het gebied van wonen, overlast en gebrekkige integratie van Antillianen en Arubanen.

Minister Ter Horst sprak - samen met waarnemend burgemeester Faber
- met een aantal professionals die dagelijks in de wijk bezig zijn. Ter Horst in gesprek met professionals, werkzaam in de Zuiderzeebuurt (Den Helder) Uit het gesprek ontstond het beeld dat er nog veel te doen is, maar dat er de afgelopen maanden wel stappen in de goede richting gezet zijn, vooral op het gebied van samenwerking tussen de betrokken partijen en instanties. De minister benadrukte in dat verband het belang van een goede en stevige regie door de gemeente.

Na het gesprek nam zij tijdens een wandeling zelf een kijkje in de wijk en sprak daarbij ook met enkele bewoners.

Het programma 'Nieuwe coalities voor de wijk' wordt op 23 mei afgesloten.

---

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties