Gemeente Heerlen

Aanleg zuidelijk tracé Binnenring verloopt voorspoedig Eerste deel Binnenring in gebruik

Het gaat goed met de aanleg van de Binnenring. De rotondes bij de Hofstraat en achter Van Well & Goerke zijn klaar, het gedeelte van de weg tussen de Hofstraat en de Kerkraderweg is af én de Euregioweg is deels voorzien van nieuw asfalt. Morgen, woensdag 16 mei, wordt de rotonde Hofstraat-Euregioweg opengesteld voor het verkeer en begin volgende week de rest van het eerste deel van de Binnenring - vanaf de stadsautoweg tot aan Landgraaf. Kerkrade en Landgraaf én ook belangrijke toeristische trekpleisters waaronder Pinkpop zijn vanaf dat moment via de Binnenring Parkstad Limburg bereikbaar, zowel vanuit de stadsautoweg als vanuit de Kerkraderweg in Heerlen. Bovendien zijn er vanaf dat moment voor het zuidelijke gedeelte van de ring nagenoeg geen omleidingen meer nodig.

Vervolg werkzaamheden
Tot aan de zomer zal gewerkt worden aan het gedeelte van de Binnenring tussen de Kerkraderweg en de Mijnspoorweg; het traject dat op de grens tussen Heerlen en Landgraaf achter Van Well & Goerke doorloopt langs bedrijventerrein De Kissel. Auto- en vrachtverkeer ondervinden geen hinder van deze werkzaamheden. Alleen wordt er na Pinksteren (de startdatum wordt nader bepaald) nog asfalt vervangen van een gedeelte van de Euregioweg - vanaf de Rukkerweg richting Imstenraderweg tot aan de houten brug. De omleidingroute wordt hierop afgestemd en de werkzaamheden zullen 3 à 4 dagen duren.

Wel nog omleiding voor fietsers
Fietsers en voetgangers moeten voorlopig wel nog op omleidingen letten. Fietsers van en naar Landgraaf kunnen nog uitsluitend via de Melcherstraat/Heerlenseweg of via het tijdelijke fietspad tussen 't Eikske en de Kerkraderweg (nabij Van Well & Goerke) rijden. Deze alternatieve routes blijven gehandhaafd totdat zowel bij 't Eikske als bij de Staringstraat/Einsteinstraat de nieuwe bruggen voor voetgangers en fietsers klaar zijn. De brug bij de Staringstraat, waarvan de pijlers al overeind staan, zal in oktober 2007 opgeleverd worden. De houten brug bij 't Eikske voor het einde van dit jaar. Vervolgens wordt er in het najaar ook nog een voetgangersbrug bij het Kisselsbos aangelegd.

Fase 2
Voor de komende zomer zal het zuidelijke gedeelte van de Binnenring (fase 1) ver gevorderd zijn. Met uitzondering van werkzaamheden aan bruggen, ligt de weg tegen deze tijd zo goed als klaar tot aan het Mijnspoor. Na de zomer wordt er nog gewerkt aan de Binnenring bij de Mijnspoorweg die wordt verbreed en een nieuwe asfaltlaag krijgt. Aansluitend wordt de rotonde bij de Heerlenseweg aangelegd bij hoeve Leenhof. Ondertussen zijn ook de voorbereidingen voor fase 2 in volle gang, de aanleg van het traject vanaf de Schaesbergerweg/Heerlenseweg tot de Palemigerboord. Belanghebbenden worden hierover na de zomer geïnformeerd.

HEERLEN, 15 mei 2007
Concernstaf Communicatie
Maureen Bisscheroux
(045) 560 40 70
06 - 30731041 (buiten kantooruren)
persvoorlichting@heerlen.nl

-----------------------
b e r i c h t

p e r s

---- --