Gemeente Vlieland

30 minuten bewegen

Klik hier voor vergroting

30 minuten.jpg

Op vrijdag 11 mei was de gemeente Vlieland aanwezig bij de start van de campagne 30 minuten bewegen. In Beetsterzwaag gaf mevrouw Ross van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen aan de Friese gemeenten een plaatsnaambord met de boodschap dat 30 minuten bewegen per dag belangrijk is.

Mevrouw Ross benadrukte het belang van voldoende bewegen en de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Volgens deze norm moet een volwassene minimaal vijf dagen in de week 30 minuten per dag matig intensief bewegen. Bijvoorbeeld flink doorwandelen met 5-6 km/u en fietsen met 15 km/u. Regelmatige lichaamsbeweging vermindert de kans op hart- en vaatziekten. Ook vermindert het de kans op overgewicht, diabetes of andere ziekten.

Namens de gemeente Vlieland werd het plaatsnaambord in ontvangst genomen door de heer Wim Gieles, de wethouder sportzaken. De gemeente stimuleert het bewegen onder meer via het breedtesportproject Wad in Beweging, met activiteiten voor jeugd, ouderen en het versterken van sportverenigingen.