Ingezonden persbericht


Nieuwe 'voetbalkrant in het hartje van het land'

Succesvolle aftrap Rondom Voetbal

Ruim 300 voetballiefhebbers hebben de kick-off van Rondom Voetbal in de Galgenwaard bijgewoond. Bestuurders van 82 voetbalclubs in het verspreidingsgebied van Rondom Voetbal - de voetbalkrant in het hartje van het land - waren uitgenodigd.

De feestavond vond plaats in het supportershome het Rode Hart, aan de oostzijde van stadion Galgenwaard met uitzicht over het veld. Tal van voetbalcoryfeeën kwamen hun steun betuigen voor het gedurfde initiatief. Onder hen Leo van Veen, Foeke Booy en Jean Paul de Jong die Tonny van der Linden de eerste krant overhandigde. Bij het feestelijke programma benadrukte ex-wethouder van Utrecht en Tweede Kamer-lid Hans Spekman dat de clubs zelf kunnen bijdragen aan het succes van Rondom Voetbal. Dat is belangrijk want dat is goed voor de stad en het Utrechtse voetbal. Ondernemer Frans van Seumeren - voorzitter van vv De Meern - toonde als uitgever, samen met Rob Zomer en Eldert Kuiken, zijn bewondering voor de mensen die de afgelopen weken ervoor hebben gezorgd dat het nulnummer kon worden uitgebracht. "Met deze uitgave kan iedereen zien wat we in ons mars hebben. Ik ben ervan overtuigd dat dit een succes wordt. Wij, de clubs en iedere Utrechtse voetballiefhebber zal zijn steentje eraan kunnen bijdragen."

De mensen van Sportfacilities - strategisch partner van Rondom Voetbal B.V. i.o. - zorgden voor de presentatie van de website www.rondomvoetbal.nl waarop iedereen zich sinds gisteravond kan inschrijven als lid en aanmelden als verslaggever.

Tussen het optreden van cabaretduo Luider en Van Donselaar en de smartlappen van Sjarrel en Sjaan in, was er uniek historisch beeldmateriaal te zien uit het rijke Utrechtse voetbalverleden. Onder meer archiefmateriaal (polygoonjournaal) van doelpunten van Tonny van der Linden, dat beschikbaar was gesteld door uitgeverij VOETSPOOR.

De GRATIS krant Rondom Voetbal is de eerste keer in een oplage gedrukt van 200.000 exemplaren. Hij wordt dezer dagen huis-aan-huis verspreid in onder meer Utrecht, Leidsche Rijn, Zeist, IJsselstein, Nieuwegein, Maarssen en ander grotere plaatsen rondom de stad Utrecht. Verder zullen er displays komen te staan bij alle clubs (met toestemming), liggen er kranten in meer dan 50 bibliotheken, 70 horecazaken, sporthallen en onderwijsinstellingen, tabakszaken en bij andere kleine dondernemers.

Het eerstvolgende nummer verschijnt in de laatste week van augustus, voorafgaande aan de nieuwe competitie. Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u altijd contact met ons opnemen (info@rondomvoetbal.nl / 06-24956142)

Met een hartelijke groet,

Eldert Kuiken

hoofdredacteur
Rondom Voetbal

06 249 56 142
eldert@rondomvoetbal.nl