Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

15-05-2007

Verkiezing nieuwe Akademieleden 2008
Elk jaar kiest de KNAW nieuwe leden. Deze nieuwe leden worden benoemd in vacatures die ontstaan als zittende leden de vijfenzestigjarige leeftijd bereiken en rustend lid worden. Leden van de Akademie worden gekozen op grond van bewezen wetenschappelijke kwaliteiten.

De KNAW heeft maximaal 220 gewone leden onder de vijfenzestig jaar. Daarnaast kent de KNAW rustende leden (gewone leden ouder dan 65 jaar), buitenlandse leden en correspondenten. Leden spelen een hoofdrol in jury's, commissies en adviesorganen van de Akademie en bepalen voor een belangrijk deel haar gezicht naar buiten.

In de Afdelingen Letterkunde (geestes-, rechts-, gedrags- en maatschappijwetenschappen) en Natuurkunde (wiskunde en natuurwetenschappen, technische en levenswetenschappen) ontstaan de volgende vacatures:

Afdeling Letterkunde (96 leden)

* Sectie Gedrags- en Maatschappijwetenschappen 4 vacatures
* Sectie Historische Wetenschappen 2 vacatures
* Sectie Rechtswetenschappen 2 vacatures

* Sectie Taal- en Literatuurwetenschappen 3 vacatures

Afdeling Natuurkunde (118 leden)

* Sectie Aardwetenschappen 1 vacature

* Sectie Geneeskunde 4 vacatures

* Sectie Natuur- en Sterrenkunde 4 vacatures
* Sectie Scheikunde 4 vacatures

* Sectie Technische Wetenschappen 2 vacatures
* Sectie Wiskunde 1 vacature

Bij het voorstel dient een curriculum vitae en een lijst van max. zeven kenmerkende publicaties van de kandidaat te worden gevoegd. Vergeet u hierbij niet te vermelden voor welke Sectie de kandidaat wordt voorgesteld.

De Akademie stelt het op prijs als u haar aandacht wilt vestigen op voor het lidmaatschap van de KNAW in aanmerking komende actieve wetenschapsbeoefenaren. U wordt uitgenodigd vóór 15 juli 2007 een gemotiveerd voorstel te zenden aan de algemeen secretaris van de KNAW, Postbus 19121, 1000 GC Amsterdam.

Meer informatie: tel. 020-5510702, http://www.knaw.nl.