Waterschap Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden


Aanbeveling benoeming nieuwe dijkgraaf

15 mei 2007 - Het algemeen bestuur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden heeft op14 mei unaniem besloten de heer P.J.M. Poelmann (53) uit Naarden aan te bevelen voor de benoeming tot dijkgraaf. Gedeputeerde staten van Utrecht zullen de aanbeveling van het waterschap, voorzien van hun advies, aanbieden aan de minister van Verkeer en Waterstaat. De benoeming van de dijkgraaf geschiedt voor een periode van zes jaar door de Kroon.

Het algemeen bestuur volgde daarmee het unanieme voorstel van de vertrouwenscommissie die de aanbeveling heeft voorbereid. De vertrouwenscommissie, die bestond uit vijf leden van het algemeen bestuur en de secretaris-directeur, heeft de selectiegesprekken met de kandidaten gevoerd. Er hebben 68 personen gereageerd op de vacature.

De heer Poelmann is de beoogd opvolger van ir. D. Vergunst, die met ingang van 1 september, na 12 jaar dijkgraaf geweest te zijn, met pensioen gaat. Tot medio april was de heer Poelmann gedeputeerde van o.a. wateraangelegenheden van de provincie Noord-Holland.