HumanCapitalCare neemt Schermer Trommel & de Jong over

15.05.2007 / 16:15 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Humancapitalcare

Humancapitalcare

PERSBERICHT

HumanCapitalCare neemt Schermer Trommel & de Jong over. Unieke synergie en perfecte match op het gebied van arbo en gezondheid.

Arbo- en gezondheidsdienst HumanCapitalCare in Eindhoven maakt bekend dat zij Schermer Trommel & de Jong., bedrijfsartsen en adviseurs, heeft overgenomen. De overname van deze gerenommeerde organisatie met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, vijfenvijftig medewerkers en een uitgebreid klantenbestand o.a. in de kunst-, cultuur- en amusementsector en de financiële en zakelijke dienstverlening, brengt HumanCapitalCare unieke synergie. Door de bundeling van krachten ontstaat een onafhankelijke, gecertificeerde, vooruitstrevende en professionele speler op het gebied van arbo en gezondheid in Nederland met een personeelsbestand van tweehonderd medewerkers, waarvan vijfenvijftig bedrijfsartsen en achtendertig adviseurs in alle betrokken disciplines, een klantenbestand van 1.740 organisaties met 155.000 aangesloten werknemers en een geraamde omzet voor 2007 van euro 16,8 miljoen. De geavanceerde backoffice met vérgaande automatisering en de landelijke spreiding maken de perfecte match compleet.

Overeenkomsten
Sinds een aantal jaren valt een onstuimige beweging binnen de arbowereld waar te nemen. Waar grote arbodiensten gezien de gewijzigde wet- en regelgeving met name op het gebied van WAO en liberalisering van de markt recentelijk een afname van hun klantenbestand constateerden en dientengevolge hebben moeten reorganiseren, hebben zowel HumanCapitalCare als Schermer Trommel & de Jong op beide fronten een groei doorgemaakt.
En dat is niet de enige overeenkomst. Bij beide organisaties staat een doelgerichte, kordate aanpak van arbo en gezondheid centraal, gebaseerd op nauwe samenwerking met de klant en creatieve, praktische, resultaatgerichte adviezen. Daarnaast sluiten de no nonsense cultuur, de visie met betrekking tot klantgericht denken en handelen en de professionaliteit van de enthousiaste, gedreven medewerkers naadloos op elkaar aan.

Synergie-effecten
Backoffice
Voor Schermer Trommel & de Jong betekent gebruikmaking van de backoffice van HumanCapitalCare een welkome uitbreiding van de dienstverlening naar haar klanten. Het ICT-team van HumanCapitalCare heeft in de afgelopen jaren bijzondere internetapplicaties ontwikkeld. Ten behoeve van leidinggevenden en personeelsmanagers is er het volledig online verzuim-managementinformatiesysteem e-care, dat HumanCapitalCare haar klanten via internet aanbiedt. Naast verzuim- en hersteldregistratie bevat e-care managementinformatie en rapportage op bedrijfs-, afdelings- en personeelsniveau. Voor werknemers van klanten is er my-care, het volledig online gezondheidsinformatiesysteem. HumanCapitalCare heeft deze internetapplicatie ontwikkeld om medewerkers na een gezondheidsonderzoek en invulling van een vragenlijst via internet met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord toegang te geven tot hun persoonlijk gezondheidsdossier. De klanten van Schermer Trommel & de Jong kunnen van deze systemen gebruik maken.

Landelijke spreiding
Door de aanwezigheid van HumanCapitalCare met de holding in Eindhoven, regiokantoren in Hengelo, Son, Sittard en Breda, vestigingen in Amersfoort, Veghel en Helmond en van Schermer Trommel & de Jong in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht, wordt een landelijke spreiding bereikt. Dat betekent met name efficiency ten aanzien van de capaciteit van bedrijfsartsen en andere professionals.

Klantenbestand
Het gezamenlijk klantenbestand van HumanCapitalCare en Schermer Trommel & de Jong bedraagt 1.740 organisaties met ruim 155.000 aangesloten werknemers in uiteenlopende branches en sectoren, met name in de industrie, het onderwijs, de zakelijke dienstverlening, de luchtvaart, technologie, de kunst-, cultuur- en amusementsector.

Schermer Trommel & de Jong zet haar dienstverlening onder dezelfde naam voort en wordt één van de werkmaatschappijen van de holding van HumanCapitalCare B.V., waartoe verder behoren HumanCapitalCare Arbozorg B.V., IT & Care B.V. en AAD Maashorst B.V.
Bedrijfsartsen Hans Trommel en Peter van Heukelom blijven respectievelijk algemeen directeur en financieel directeur van Schermer Trommel & de Jong.

Eindhoven, mei 2007