Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen, 15-05-2007

Vernieling op begraafplaats
ZUIDLAREN - Dinsdagmiddag deed een man uit Zuidlaren aangifte van vernieling van vazen en bloemen die bij het graf van zijn zoon stonden op de begraafplaats aan de Annerweg. De man vond elders op de begraafplaats een kuil waar de bloemen en kapotte vazen lagen. Hij vermoedt dat spelende jeugd de vernielingen heeft aangericht. (07-140590)

Vier keer proces-verbaal
MEPPEL - Agenten hebben dinsdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 43-jarige man uit Meppel. De man reed op de Werkhorst en werd tijdens een controle staande gehouden. De auto waar hij in reed bleek niet APK gekeurd te zijn, was niet verzekerd, de uitlaat was verrot en het voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat (aan de voorzijde zat slechts een stuk karton). De auto is in beslag genomen. Tegen de drie passagiers is eveneens proces-verbaal opgemaakt. De 38-jarige man uit Meppel, de 30-jarige vrouw uit Zwolle en de 31-jarige man uit Zwolle droegen geen gordel. (BPS 07-140602)

Vervuilers betalen
EMMEN - Agenten vonden dinsdagmorgen in de bosjes aan de Kuifmees papier, een printer en een combiprinter/scanner. Na onderzoek kwamen zij uit bij een vrouw aan de Huismus die verklaarde dat zij haar zoon opdracht had gegeven die spullen weg te gooien in een container. De 18-jarige zoon verklaarde later dat hij de spullen daar bewust gedumpt had, samen met zijn 19-jarige kameraad. Beiden kregen een transactie aangeboden van ¤ 130,-. (07-140578)

Agenten innen boete
HOOGHALEN - Agenten zagen dinsdagmiddag een 34-jarige man uit Bovensmilde op zijn scooter over de Asserweg rijden. Naslag leverde op dat de man nog een boete open had staan van ruim honderd euro. De man voldeed onmiddellijk de boete waarna hij verder kon. (07-140636)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.