Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (16/05/07)

OOSTERHOUT NB, 15 mei 2007

Twee verdachten van woninginbraak opgepakt

WAALWIJK: Met de arrestatie van twee inwoners van Waalwijk verwacht de politie een woninginbraak te hebben opgelost. De inbraak werd gepleegd op woensdag 18 april in een tussenwoning aan de Hofstad. De daders waren de woning binnengedrongen door een slaapkamerraam op de eerste verdieping open te breken. Ze maakten vervolgens een LCD televisie buit. Kennelijk hadden de inbrekers hun buit niet meteen meegenomen, want kort na de inbraak zag een buurtbewoner twee jongens in de nabije omgeving in de struiken scharrelen. Ze pakten daar de LCD-televisie op en wilden er vandoor gaan. Er ontstond een worsteling, waarbij de jongens ontkwamen en de LCD-televisie beschadigd achter lieten. De politie stelde een onderzoek in, waarbij diverse getuigen verhoord werden. Dat onderzoek leidde op maandag 14 mei tot de arrestatie van een 15-jarige jongen uit Waalwijk en een 22-jarige Waalwijker. Het duo is ingesloten en in verzekering gesteld. Ze worden momenteel verhoord over de bewuste inbraak en eventuele andere relevante zaken.

Arrestaties in onderzoek naar ernstige mishandeling

WAALWIJK: Op zaterdag 28 april vond een mishandeling plaats op het Raadhuisplein. Op dat moment vond daar een muziekfestival plaats, waarbij rond 23.45 uur een 19-jarige Waalwijker in elkaar werd geslagen. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer deed op 3 mei aangifte van het misdrijf en verklaarde dat hij van meerdere personen klappen op zijn hoofd had gehad. Vermoedelijk kreeg hij ook schoppen in zijn gezicht. De opgelopen verwondingen bestonden uit een zware hersenschudding, een gebroken neus en een beschadiging achter het linkeroog. Het slachtoffer meende een van zijn belagers te herkennen als een oude klasgenoot. Er volgde een politieonderzoek. Op basis van de aangifte van het slachtoffer en verklaringen van getuigen, ging de politie maandag 14 juni over tot de arrestatie van drie personen uit Kaatsheuvel. De verdachten zijn 17, 18 en 19 jaar oud en zijn in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Het drietal bekent het geweld tegen het slachtoffer.

Winkelpersoneel houdt winkeldievegge aan

WIJK EN AALBURG: Personeel van een supermarkt aan De Galerij heeft dinsdag 15 mei rond 11.15 uur een 59-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had tijdens het boodschappen doen diverse levensmiddelen in haar tas gestopt en deze spullen niet afgerekend. De totale waarde van de gestolen goederen was EUR 17,49.
Toen de politie ter plaatse kwam, besloot de vrouw de boodschappen alsnog af te rekenen. Bovendien moest ze mee naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. Ze bekende de winkeldiefstal te hebben gepleegd. Politiemensen overlegden vervolgens met Justitie, waarop Justitie besloot de vrouw een boete op te leggen van EUR 130,-. Als de vrouw de boete niet betaalt, moet ze zich alsnog voor de rechter verantwoorden.

Boot gestolen

OOSTERHOUT: Vanaf het Wilhelminakanaal Oost in Oosterhout is een kajuitboot gestolen. De groen-witte kruiser (bouwjaar 1990) met de naam Lady L lag daar afgemeerd aan een paal. De eigenaresse deed 14 mei aangifte bij de politie. Haar boot is tussen 3 januari en 30 april gestolen. De politie gaat de boot internationaal als gestolen vaartuig signaleren

Gestolen brommer weer snel weer terug bij eigenaars

OOSTERHOUT: Zondagmiddag 13 mei werden vanuit een tuin in de Van Polanenstraat een blauwe Peugeot bromfiets en een rood/witte mini-bike gestolen. De gedupeerde deed maandag 14 mei aangifte van dit feit bij de politie. De partner van de gedupeerde was ondertussen zelf op zoek gegaan naar de bromfiets en de mini-bike. Dit omdat de mini-bike gesignaleerd was bij een Oosterhoutse onderwijsinstelling voor voortgezet onderwijs. In de Johannieterstraat zag hij een jongen op de gestolen scooter rijden. Hij hield de jongen staande en droeg hem over aan de politie. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek. Tijdens het verhoor vertelde de 16-jarige Oosterhouter dat hij de scooter had gekocht van een onbekende man. De verdachte verklaarde verder dat hij op de hoogte was van het feit dat het om een gestolen brommer ging. Op het huisadres van de verdachte vond de politie (in de schuur) ontbrekende onderdelen van de scooter terug en ook de mini-bike. De politie onderzoekt het verhaal over de onbekende verkoper. De aangehouden verdachte heeft zich in ieder geval schuldig gemaakt aan heling.

Vuurwerkafstekers naar Bureau Halt

NIEUWENDIJK: Agenten betrapten maandag 14 mei rond 16.45 uur bij de skatebaan aan de Singel twee jongens op het afsteken van vuurwerk. De jongens, 13 en 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwendijk, staken kanonslagen af. Gezien de afvalresten was er de voorgaande dagen ook al geknald. In overleg met de moeders van de minderjarigen worden ze naar Bureau Halt gestuurd voor een taakstraf. Hun resterende vuurwerk is in beslag genomen. De politie trad overigens op naar aanleiding van klachten vanuit de buurt.

Schennispleger in Oosterhout

OOSTERHOUT: Maandag 14 mei, aan het einde van de middag, is een 14-jarig meisje slachtoffer geworden van een exhibitionist. Het meisje liet haar hond uit langs de geluidswal aan de Effentweg. De nog onbekende man toonde haar toen zijn geslachtsdeel. Op basis van de aangifte met daarin het opgegeven signalement stelt de politie een nader onderzoek in. De politie roept eventuele getuigen op zich via 0900 88 44 te melden.
Maandagavond hield een motorrijder van de politie extra toezicht in de omgeving van de Effentweg.

Boete voor rijden in onverzekerde auto / zonder rijbewijs

DONGEN: Een 33-jarige inwoner van Dongen moest in de nacht van maandag 14 mei op dinsdag 15 mei zijn auto bij de politie achterlaten. De man werd gecontroleerd op de Duiventorenbaan. Daarbij bleek dat de auto niet verzekerd was en de bestuurder niet in het bezit was van een rijbewijs. De man kreeg voor beide feiten proces-verbaal en zijn auto werd in beslag genomen.

Via de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen zijn autobezitters verplicht zich te verzekeren voor schade die zij aan anderen kunnen toebrengen bij een ongeluk. Wie wordt aangereden door een onverzekerde auto, loopt het risico dat de schade niet of pas na veel inspanningen wordt vergoed. Het boetebedrag voor het onverzekerd rondrijden bedraagt 320,-. De overtreder kan bij herhaling van dit delict een ontzegging van de rijbevoegdheid opgelegd krijgen van de rechter.

Politie controleert woningen van vakantiegangers

DONGEN: De politie controleerde maandag 14 mei negen woningen in Dongen, waarvan de bewoners op vakantie zijn. De vakantiegangers hadden hun afwezigheid bij de politie aangemeld. Een kaart om de afwezigheid te melden kan bij elk politiebureau in Midden en West Brabant worden ingevuld en afgegeven. Nog gemakkelijker is het om de vakantieperiode digitaal aan te melden via de website
www.politiemwb.nl.

De aanmelding betekent niet dat de woning bewaakt wordt door de politie. Wel wordt het huis in het gebruikelijke surveillancepatroon betrokken. Daarnaast kan de politie in geval van brand, ruitbreuk, inbraak of andere calamiteiten een sleutelhouder te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd.
Bij de controle in Dongen bleek dat alles in orde was. Op één adres werd een berichtje achtergelaten met de vermelding dat de buitenstaande klikos uitnodigden om als opklimmateriaal te gebruiken.

Einde berichtgeving.

Auteur: Leonie van Ooijen