Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Breda

BREDA, 15 mei 2007

Politie zoekt getuigen beroving

BREDA: De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die maandagmiddag rond 14:30 uur plaatsvond in het winkelcentrum Hoge Vucht. Een 76-jarige Bredase liep aan de kant van de Scapino het winkelcentrum uit, richting haar fiets. Plotseling werd door een nog onbekende dader de tas van de vrouw uit haar hand getrokken. De dader en nog een onbekend gebleven man en een onbekende vrouw renden er meteen vandoor. Een omstander reed met haar auto de daders achterna, die zij volgde tot aan de Thomas Vincidorstraat. Daar renden de daders een brandgang in en verloor de getuige die uit het zicht. Om meer te weten te komen over wat er precies gebeurd is, zoekt de politie deze vrouw. Ook zoekt de politie een ouder echtpaar, die in de buurt stonden toen de beroving plaatsvond. Deze getuigen zouden de politie kunnen helpen bij haar onderzoek. De politie verzoekt een ieder die mogelijk iets gezien heeft, zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900 8844.

Politie controleert de snelheid

BREDA: De politie heeft dinsdag tussen 12:30 uur 15:30 uur op de Konijnenberg een snelheidscontrole gehouden. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 1550 automobilisten passeerden de controle. 147 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.

PRINSENBEEK: De politie heeft dinsdag tussen 09:00 uur 12:00 uur in de Schutsestraat een snelheidscontrole gehouden. Op dat traject geldt een maximum snelheid van 50 km/u. 798 automobilisten passeerden de controle. 164 van hen deden dat te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Aangehouden wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft maandagochtend rond 08:30 uur een 37-jarige Bredanaar aangehouden wegens huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht zijn vrouw bij de keel te hebben gegrepen en vernielingen te hebben aangebracht in hun woning in de wijk Tuinzigt. De man is in verzekering gesteld en verhoord. In de loop van de dinsdag is hij weer op vrije voeten gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen na bedreiging

WERNHOUT: De politie heeft maandagmiddag rond 14:00 uur op een camping twee Polen (27, 28) aangehouden wegens bedreiging van een 26-jarige man uit Emmen. Het slachtoffer was naar de camping gegaan om te bemiddelen in onenigheid waarbij de later aangehouden verdachten zouden zijn betrokken. Op het moment dat de man uit Emmen in de woning van de Polen kwam, werd hij meteen bedreigd door de 27-jarige Pool en zijn kompaan. Onduide-lijk is nog waarom dit gebeurde. De politie werd gewaarschuwd en nam de twee mee naar het bureau. Daar werden zij gedurende het onderzoek van de politie in verzekering gesteld.

Aangehouden na vernieling

BAARLE-NASSAU: De politie heeft dinsdagochtend rond 00:15 uur drie jongens aangehouden wegens vernieling. Het betreft een 16 jarige jongen uit Chaam, een 15-jarige jongen uit Alphen en een 16-jarige inwoner van Baarle-Nassau. De drie werden gesnapt toen ze bij een school aan de Sportlaan vernielingen aanrichten. Ze vernielden bomen, gooiden met bierkratten en trapten tegen een brievenbus en prullenbak. Allen waren schijnbaar onder invloed van alcohol en zeer recalcitrant toen ter plaatse gekomen agenten met de jongens in gesprek gingen. Hierop werden ze aangehouden. Na verhoor werden ze weer aan hun ouders overgedragen.

Auteur: Manfredi Mauro