Politie Midden- en West Brabant

Persberichten politiedistrict Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 15 mei 2007

Derde verdachte aangehouden voor groot aantal brandstichtingen

BERGEN OP ZOOM: De politie hield op maandagochtend een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor brandstichting. Dit is de derde aanhouding in een onderzoek naar brandstichting in een kledingcontainer op 9 februari. Ook wordt de verdachte, samen met de twee 19-jarige mannen die eerder zijn aangehouden, verdacht van een groot aantal brandstichtingen in de tuinwijk. Hier zijn aan het begin van het jaar een groot aantal coniferen en heggen in brand gestoken. In totaal gaat het om 43 brandstichtingen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Tweetal aangehouden voor winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Een medewerker van een warenhuis aan de Stationsstraat hield maandagmiddag twee winkeldieveggen aan. De twee meisje van 15 en 16 jaar uit Bergen op Zoom hadden verschillende kledingstukken weggenomen. Dit werd gezien door een medewerker die de meisjes aanhield en overdroeg aan de politie. Het tweetal is verhoord en hierna in vrijheid gesteld. De goederen zijn geretourneerd aan het warenhuis. Wat er met de meisjes zal gebeuren wordt later besloten in overleg met justitie.

Automobilist aangehouden voor rijden tijdens ontzegging

OUD GASTEL: De politie zag op maandagmiddag op de A17 ter hoogte van Oud Gastel een auto rijden, waarvan de eigenaar niet in bezit is van een geldig rijbewijs. De bestuurder kreeg een stopteken. De bestuurder bleek de eigenaar van de auto te zijn. De 29-jarige man uit Roosendaal moest mee naar het politiebureau en is verhoord. Hij is aan het begin van de avond met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor mishandeling ex-vriendin

ROOSENDAAL: De politie kreeg op maandagmiddag melding van huiselijk geweld in een woning in het centrum. Een 32-jarige Roosendaalse was door haar ex-vriend mishandeld. Ook had hij vernielingen gepleegd. De twee hadden ruzie gekregen in de woning van de vrouw. Hier was zij tijdens een schermutseling op de grond gevallen. Ook werden tijdens de ruzie bezittingen van de gedupeerde vernield.De politie nam aangifte van haar op. De 34-jarige verdachte uit Rucphen is even voor 19.00 uur aangehouden in de Nieuwstraat. Hij is in verzekering gesteld.

Bestuurder mishandelt politieman

ROOSENDAAL: De politie hield op dinsdag omstreeks 04.30 uur een 31-jarige automobilist aan. De man werd staande gehouden omdat onder andere zijn verlichting niet goed werkte. Dit gebeurde in de Stationsstraat. Nadat de politie de man enkele keren hadden gevraagd de motor van zijn auto af te zetten weigerde hij keer op keer. Toen een politieman besloot de motor zelf af te zetten, mishandelde de automobilist hem door hem hardhandig vast te pakken. Hierop is hij aangehouden. Na verhoor is hij om 06.30 uur in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg