Gemeente Vlist


COMMUNICATIE & VOORLICHTING
Dorpsplein 8, 2821 AS Stolwijk
0182 ­ 348410 (telefoon) / 0182 ­ 341325 (fax)
www.gemvlist.nl (website) / m.vd.hoeven@gem-vlist.nl (e-mail)

Persbericht 15 mei 2007

Wethouder Noorlander en woningbouwverenigingen ondertekenen prestatiedocument

De gemeente en de woningbouwverenigingen hebben afspraken gemaakt over het te voeren beleid op het gebied van volkshuisvesting voor de periode 2007-2011.

De afspraken zijn vastgelegd in een document dat op woensdag 16 mei wordt ondertekend. Namens de gemeente Vlist zet wethouder Noorlander zijn handtekening. Voor de woningbouwverenigingen tekenen de voorzitters: de heer Tijssen namens woningbouwvereniging Haastrecht-Vlist en de heer Kuilenburg namens woningbouwvereniging Stolwijk.
Het prestatiedocument voor de periode 2007-2011 gaat vooral in op de manier waarop gemeente en woningbouwcorporaties elkaar betrekken bij het maken van beleid en hoe zij informatie uitwisselen. Speciaal voor dit jaar staan ook enkele zaken op het programma. Zo willen gemeente en woningbouwverenigingen samen bedenken hoe zij woningen voor starters kunnen realiseren en hoe zij invulling kunnen geven aan buurtbemiddeling in Vlist. Verder willen zij een start maken met de lokale invulling van de huisvestingsverordening die voor de hele Krimpenerwaard geldt. In het Besluit Beheer Sociale Huursector (BBSH) staat dat woningbouwcorporaties en gemeenten samen moeten overleggen over hun doelstellingen en de onderlinge afstemming daarvan.


------------------------------------------------------- einde bericht -------------------------------------------------------