Ingezonden persbericht


Persbericht

AllesvanLelystad.nl prachtige aanvulling op stadspromotie

Lelystad, mei 2007 - Interesse hebben voor de stad, weten wat er gaande is, wat er allemaal te doen is en waar u hiervoor terecht kunt. Dat is kort samengevat het nieuwe initiatief allesvanlelystad.nl. Initiatiefneemster Monique van Doesburg is zelf pas sinds twee jaar een enthousiaste inwoner die besloot graag haar steentje bij te willen dragen aan het verder promoten van Lelystad, stad aan het water.

Nog maar twee jaar woont Monique van Doesburg in Lelystad en naar eigen zeggen wil zij hier nooit meer weg. De stad, de inwoners en de vele activiteiten zijn haar intussen volledig eigen geworden. Lelystad is een stad waarvan zij vindt dat alles nog mogelijk is. De bestuurders van de stad zijn goed toegankelijk en men staat open voor nieuwe initiatieven. Toen zij de mogelijkheid kreeg om als franchiseneemster de website www.allesvan.nl in te zetten ten faveure van haar stad, was de beslissing snel genomen.

Eerder was Monique directeur en eigenaar van een middelgroot assurantiekantoor in het midden van het land. Toen haar oudste kinderen zelfstandig gingen wonen, vond zij het tijd worden voor iets nieuws in haar zakenleven en verkocht haar portefeuille. Ook haar woning werd ingeruild voor een woning in Lelystad. Een enorme stap, maar wel een die goed is uitgepakt. Het wonen in Lelystad beviel haar zo goed, dat zij besloot om zich in te zetten voor de promotie van de stad. Zij heeft vervolgens de franchise organisatie allesvan.nl benaderd en besloot om deze website in te zetten voor Lelystad.

AllesvanLelystad.nl kent intussen tussen de 500 en 1.000 bezoekers per dag. Afgelopen maand waren dit 8.000 unieke bezoekers waaronder veel buitenlands bezoek. Iedere maand wordt er een nieuwsbrief verspreid met daarin een aantal vaste onderwerpen. Zo is er de rubriek Wonen en Werken waarin een ondernemer aan het woord komt die hier woont en zijn bedrijf in Lelystad heeft opgebouwd. Een chef kok van een van de Lelystadse restaurants geeft een menu maandsuggestie, er is een vinoloog met een bijpassende wijnsuggestie en er wordt een leuk evenement uitgelicht, dat op deze wijze extra onder de aandacht van een breed publiek wordt gebracht. Hiervoor heeft zij de medewerking gekregen van de Evenementen Coördinatie Lelystad. Ook is er aandacht voor bijzondere hobby's en hoe deze in te vullen.

Leuk zijn ook de vele kortingbonnen. Zo kunnen zowel inwoners als mensen van buiten Lelystad gebruik maken van de toeristische attracties en winkelaanbiedingen. AllesvanLelystad.nl mag zich met recht een bijzondere aanwinst voor Lelystad noemen.

Naast haar drukke werkzaamheden voor allesvanLelystad.nl zet Monique zich in voor de CheYeNNe Foundation. Een Lelystadse stichting die zich ten doel stelt om ernstig zieke kinderen met een beperkte levensverwachting een gezamenlijke verwendag te bezorgen. Ook hier is haar betrokkenheid met de stad en haar inwoners groot.

Voor meer informatie: www.allesvanlelystad.nl