Ingezonden persbericht


Microsoft-evenementen voor ontwikkelaars DevDays en Remix 2007

Twee grote Microsoft-evenementen voor ontwikkelaars en (web)designers op 13 en 14 juni, Amsterdam RAI

Schiphol-Rijk, 15 mei 2007 - De DevDays 2007, het jaarlijkse Microsoft-evenement voor professionele softwareontwikkelaars en architecten in Nederland, vindt dit jaar plaats op woensdag 13 en donderdag 14 juni in de Amsterdam RAI. Met als thema 'Challenge yourself' is een programma met uitdagende sessies samengesteld. Vooraanstaande Nederlandse en internationale sprekers presenteren nieuwe technologieën, het laatste nieuws en achtergronden op het gebied van software-development. De DevDays trekken jaarlijks circa tweeduizend zeer gespecialiseerde softwareontwikkelaars.

Tegelijk met DevDays 2007 vindt ook het ReMIX evenement plaats, hét evenement voor designers en web-ontwikkelaars. ReMix is een "redelivery" van het Mix-event dat recentelijk in Las Vegas werd gehouden. Centraal op ReMIX staat het onlangs door Microsoft aangekondigde Silverlight, de cross-browser, cross-platform plug-in voor de volgende generatie 'mediabeleving' en interactieve applicaties voor het web. Silverlight is gebaseerd op het Microsoft .Net Framework. Meer informatie is te vinden op www.microsoft.nl/remix.

De keynote op DevDays 2007 wordt dit jaar weer verzorgd door Scott Guthrie. Daarnaast komen internationale sprekers als Dino Esposito, Francesco Balena en Ingo Rammer aan het woord. Bekende Nederlandse sprekers zijn onder andere Anko Duizer, Erik Meijer, Gert Drapers en Marcel de Vries. De DevDays zijn bedoeld voor professionele softwareontwikkelaars die alles willen weten over nieuwe Microsoft-technologieën. Naast sessies over het .NET Framework 3.0, Microsoft Windows Vista, ASP.NET AJAX en het 2007 Microsoft Office system is er dit jaar ook veel aandacht voor game-development en robotics. In twee dagen geven informatieve sessies IT-professionals inzicht in de werking en de opbouw van de Microsoft-technologieën.

De sessies zijn onderverdeeld in applicatietoepassingen (onder andere het bouwen van Office-oplossingen), Architectuur en Project Management (waaronder Microsoft Solution Framework, VSTS en Domain Specific Languages), Database (SQL Server 2005), Development (onder andere WinFX, programmeertalen en LINQ) en Webdevelopment (ASP.NET en ATLAS). Ook zijn er trainingen op het gebied van beveiliging en Windows Workflow Foundation. Het volledige programma, inclusief de sprekers, is te vinden op www.microsoft.nl/devdays.

Naast de sessies zijn er nog veel andere activiteiten op DevDays 2007. Ontwikkelaars kunnen ervaringen uitwisselen met topsprekers op hun vakgebied of de sponsorstands bezoeken. Ruim 30 vooraanstaande partners van Microsoft nemen dit jaar deel aan DevDays 2007. Op hun stands presenteren zij de laatste ontwikkelingen op het gebied van software-development. Ook de Nederlandse Microsoft-communities zoals de Stichting dotNed, VBCentral en SDN zijn aanwezig. Deze professionele ontwikkelaars en experts zijn aanspreekbaar voor iedere DevDays-bezoeker. Verder is er een Hands-On Lab ingericht waar bezoekers hun ervaringen direct in de praktijk kunnen brengen.

Inschrijven voor DevDays 2007 is mogelijk via www.microsoft.nl/devdays. Door tijdig in te schrijven, hebben deelnemers een grotere kans op een plaats bij de aansprekende sessies. Kaarten zijn op 13 en 14 juni ook verkrijgbaar aan de kassa, maar de capaciteit van de verschillende sessies is beperkt, dus vooraf inschrijven is zeker aan te raden.

DevDays 2007 is mede mogelijk gemaakt door: Atos Origin, Avenade, Intel, Logica CMG, Ordina en Qurius

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is een bekend innovator op het gebied van software, diensten en technologie voor zowel zakelijk als persoonlijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan oplossingen en diensten die mensen en organisaties overal ter wereld in staat stelt hun ambities te verwezenlijken.