Provincie Noord-Holland

Zet uw favoriete boek in de Noord-Hollandse boekenkast

15-5-2007

Welk boek mag in geen enkele boekenkast ontbreken? Daarover kunnen Noord-Hollanders meebeslissen tijdens de actie De boekenkasten van Noord-Holland.

Het lievelingsboek van Noord-Holland

Tot en met zaterdag 2 juni kunt u stemmen op uw lievelingsboek. Elk boek komt daarvoor in aanmerking, van tuinboek tot roman en van stedengids tot sportboek. De boekenverkiezing is een initiatief van bibliotheekorganisatie ProBiblio en de Boekverkopersbond.

Bij de bibliotheek of de boekhandel kunt u een stemformulier ophalen en weer inleveren. U kunt het ook elke week vinden in de regionale kranten of op de website van De boekenkasten van Noord-Holland. Bij inlevering van uw stembiljet ontvangt u gratis het boekje Het lievelingsboek van Noord-Holland, waarin 50 bekende Noord-Hollanders hun favoriete boek presenteren.

Ook commissaris van de Koningin Harry Borghouts en gedeputeerde Rinske Kruisinga van Cultuur vertellen daarin welk boek zij in de boekenkast zouden willen zetten, temidden van zulke uiteenlopende BNHers als Connie Palmen, Erik van Muiswinkel, Floris Jan Bovelander, Tygo Gernandt en Youri Mulder.

Top 50

De stemmen worden per regio geteld. In elk van de tien regios wordt een boekenkast samengesteld met de 50 toppers, die komt te staan in één van de gemeenten in dat gebied. Bij de provincie komt een elfde boekenkast te staan, met daarin de top 50 van boeken die over de hele provincie de meeste stemmen hebben behaald.

Onder de inzenders worden bovendien drie prijzen verloot van elk vijf boeken uit de Boekenkast.

Website De boekenkasten van Noord-Holland

Geef uw mening! Reageer op dit bericht