Gemeente Brunssum

Gratis bus voor 65-plussers

Vanaf 1 juni tot 31 december 2007 kunnen senioren van 65 jaar en ouder binnen Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth en Onderbanken tijdens daluren gratis reizen met de bus. Op 31 mei ontvangen alle 65+ inwoners van deze gemeenten een brief van Parkstad Limburg met daarin een vervoerspasje op naam dat alleen strikt persoonlijk gebruikt mag worden. Als u later dit jaar 65 wordt, ontvangt u rond de datum van uw verjaardag het vervoerspasje, zodat u vanaf dat moment ook gebruik kunt maken van het gratis busvervoer.

Met het vervoerspasje en een identiteitsbewijs heeft u recht op het volgende:

· Gratis reizen met de bus binnen het gebied Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth en Onderbanken, vanaf vrijdag 1 juni 2007. Wie buiten dit gebied wil reizen, betaalt het normale tarief.

· Vanaf juli 2007 kunt u ook gratis reizen met de regiotaxi van deze gemeenten (alléén met Wmo-indicatie). De precieze startdatum hiervan is nog niet bekend. Deze wordt later via de huis-aan-huisbladen bekendgemaakt.

· Gratis vervoer is alleen mogelijk van maandag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur en na 18.00 uur. Hierbij wordt gekeken naar het tijdstip van instappen. Tijdens de piekuren (dus vóór 09.00 uur 's morgens en tussen 16.00 en 18.00 uur 's middags) geldt het normale tarief.

· Op zaterdag en zondag kunt u de hele dag gratis reizen met de bus.

Het gratis busvervoer binnen Parkstad Limburg voor senioren is een proef van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en de gemeenten Brunssum, Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Nuth en Onderbanken. Tijdens het experiment wordt bijgehouden welke effecten het gratis openbaar vervoer heeft.

Meer weten?

Bent u 65 jaar of ouder? Dan krijgt u op 30 of 31 mei een brief met een pasje en een toelichting hoe het werkt. Heeft u daarna nog vragen dan kunt u bellen met het Gemeentelijk Informatiecentrum van Heerlen, tel. (045) 560 50 50. Heeft u vragen over het Wmo-vervoer, dan kunt u contact opnemen met het projectbureau Regiotaxi Parkstad, tel. (045) 546 03 25.


---