Gemeente Brunssum

Eerste kunstgrasveld Brunssum gereed vóór 1 augustus 2007

Het eerste kunstgrasveld van Brunssum is gereed vóór 1 augustus 2007, dus op tijd voor het voetbalseizoen 2007/2008. Op dinsdag 22 mei 2007 wordt gestart met de aanleg van het veld, op het sportcomplex van VV De Leeuw. De werkzaamheden, waarbij de huidige grasmat en toplaag van het hoofdveld verwijderd zullen worden tot een diepte van 50 centimeter en vervangen zullen worden door het kunstgras, neemt ongeveer twee maanden in beslag.

Voetbalvereniging De Leeuw kampt al verschillende jaren met een tekort aan velden. Omdat uitbreiding van het complex momenteel niet mogelijk is (vanwege de mogelijke aanleg van de buitenring) biedt de aanleg van een veld met kunstgras, dat intensiever bespeeld kan worden, uitkomst. Kan op een veld met natuurgras gemiddeld 400 uur per jaar gespeeld worden, op kunstgras kan dat 1.600 uren per jaar. Een zomerstop is niet langer nodig, en het kunstgras is onder vrijwel alle weersomstandigheden te bespelen. De aanleg van het kunstgras betekent dus ook dat de basisscholen intensiever gebruik kunnen maken van het hoofdveld van VV De Leeuw.

Omvangrijke klus

De aanleg van een kunstgrasveld is een omvangrijke klus. Eerst wordt de huidige grasmat verwijderd, vervolgens wordt het veld uitgediept tot een diepte van 50 centimeter. De aanleg van het kunstgras begint met het leggen van een drainage, daar bovenop komt een zandbed. Op deze bodem komt een, volgens de omschrijving van de leverancier, "sporttechnische laag". Tenslotte wordt het kunstgras gelegd.

Het project wordt gefinancierd door de gemeente Brunssum. Het kunstgrasveld wordt geleverd door Oranjewoud BV uit Geleen.


---