Gemeente Coevorden

Digitale Wmo-Loket Coevorden vandaag online

Eerste gemeente in Drenthe met compleet digitaal aanbod

Vandaag gaat het digitale Wmo-loket voor de gemeente Coevorden in de lucht. Deze site is bereikbaar via www.wmo-loketcoevorden.nl. Het digitale Wmo-Loket is een sociale kaart van aanbieders op het terrein van wonen, welzijn en zorg. Van maaltijdvoorziening tot zorgcentrum, van dagbesteding tot seniorenwoning; alle aanbieders staan erop. De gemeente Coevorden is de eerste gemeente in Drenthe het digitale Wmo-Loket on line heeft.

Op de website kan iedereen informatie vinden over het product en deze producten met elkaar vergelijken. Bijvoorbeeld wie de meest geschikte maaltijdvoorziening heeft. Voor inwoners, tussenpersonen en loketmedewerkers is het digitale loket een uitstekend hulpmiddel om de hulpvraag te beantwoorden.

Wmo
Op 1 januari is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in werking getreden. Belangrijk onderdeel van die wet is het goed informeren en adviseren van inwoners op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Het Wmo-Loket is daar een voorbeeld van. Een goed loket kent een aantal varianten. Je kunt met je vraag naar een fysiek loket, je kunt je vraag telefonisch beantwoord krijgen, als je niet mobiel bent kan het 'loket' op huisbezoek komen en je kunt naar het digitale loket op internet. De gemeente Coevorden heeft dit complete pakket aan diensten nu gerealiseerd.