Ministerie van Economische Zaken


Ministerie van Economische Zaken

Datum: 8-5-2007


Heemskerk naar OESO Ministerraad


Staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken zal op dinsdag 15 en woensdag 16 mei de jaarlijkse Ministerraad van de organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in Parijs bijwonen. De OESO is een organisatie waarvan 30 democratische landen met een markteconomie lid zijn. De organisatie voert studies uit en doet beleidsaanbevelingen.


1. Globalisering in relatie tot economische groei rechtvaardigheid. Centraal staat hierbij dat de voordelen van globalisering over de wereld eerlijk moeten zijn verdeeld.

2. Innovatie en groei.

3. Economische vooruitzichten en hervormingen in de wereld.
4. Uitbreiding van de OESO met nieuwe lidstaten.

5. Toekomstige uitdagingen voor een open wereldhandelssysteem.
Parallel aan de OESO Ministerraad wordt, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk was, ook het zogeheten OESO Forum gehouden. Tijdens het Forum zal staatssecretaris Heemskerk in zijn hoedanigheid van minister van Buitenlandse Handel deel uitmaken van een panel samen met de heer Lamy (Directeur Generaal van de WTO), minister Goff (Nieuw Zeeland), minister Garza-Adelpe (Mexico) en minister Khan (Pakistan). In dit panel staan de uitdagingen voor het wereldhandelssysteem centraal.